Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», ευχαριστεί θερμά το ταξιδιωτικό γραφείο «Βελώνης Τούρς», προσωπικά τον κύριο Νικόλαο Βελώνη και την εταιρεία «ΜΕΤΡΟ», για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.

Η προσφορά τους δεν περιορίστηκε στην αφιλοκερδή μεταφορά, αλλά συνέβαλαν στη διεκπεραίωση και στην απρόσκοπτη παράδοση στους εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Απολλωνίας και Φιέρι.

Ήταν μία πρωτοβουλία του συλλόγου εμπνευσμένη από την παρακαταθήκη των προγόνων και τη γνώση των συνθηκών της Μικρασιατικής Καταστροφής , του Διωγμού και της Προσφυγιάς. Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Εφέσου, με το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας και με τους κατοίκους της Νέας Εφέσου που κατάγονται από την Αλβανία.

Παράλληλα, είναι μία πράξη αλληλεγγύης και ένα μήνυμα ανθρωπιάς, ειρήνης και αγάπης, στην πορεία προετοιμασίας για τις Άγιες Ημέρες, κατά τις οποίες πρέπει να βρει ανοιχτές τις καρδιές μας το Φωτεινό Αστέρι, για να τις ζεστάνει, και η μελωδία των Αγγέλων, για να τις γαληνέψει.

Ευχόμαστε σε όλους του συνανθρώπους μας καλές γιορτές, ευτυχισμένο, ειρηνικό και δημιουργικό το νέο έτος 2020.

                                                                                   Από το Δ. Σ.