email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ζήσης Ζάννας: “Μήνυμα νίκης και πολιτικής αλλαγής έστειλε ο Κορινός”

διαφήμιση

Ισχυρό μήνυμα για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας, κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας που πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Απριλίου στον Κορινό

Σε μία μαζική συγκέντρωση πολιτών που πραγματοποιήθηκε στο καφενείο «Κους Κους» ο κ. Ζάννας αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα με τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα επαναφέρει τη δημοκρατική ομαλότητα και τη δικαιοσύνη.

«Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν με την ψήφο τους να επιλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η προϋπόθεση για την δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάννας και πρόσθεσε ότι η κοινωνία απαιτεί περισσότερη δημοκρατία, σταθερότητα, μία πολιτική με κοινωνικό πρόσημο για τον κόσμο της εργασίας, των νέων ανθρώπων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Zisis Zannas1 1 800X1183 1

Ο κ. Ζάννας δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την κατάσταση στην οποία έχει φέρει τη χώρα η κυβέρνηση του του Κ. Μητσοτάκη, στην αποτυχία του λεγόμενου «επιτελικού» κράτους, τονίζοντας ότι κυριαρχεί η αδικία, η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα, η αναξιοκρατία, η οικογενειοκρατία και η ακρίβεια. «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα σημάνει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και το τέλος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στις οποίες αντιτίθενται όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας. Για μία συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, σε μία διακυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα σχέδιο για ουσιαστική αύξηση των μισθών, τη μείωση των τιμών και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, τη ρύθμιση των χρεών, για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με ασφάλεια και προστασία για όλους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για ασφαλείς μεταφορές, αξιοκρατία στο κράτος».

Zisis Zannas2 800X1070 1

Επίσης, αναφέρθηκε συνοπτικά στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, της μικρομεσαίας επιχείρησης και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως στη θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι), στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, στη δυνατότητα ρύθμισης με 120 δόσεις και στο κούρεμα της βασικής οφειλής για τα χρέη προς το δημόσιο, στην δημιουργία δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και στα κίνητρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των γυναικών και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία στήριξης των αγροτών μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συγκεκριμένα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, την ενθάρρυνση συμμετοχής σε συνεργατικά σχήματα μέσα από στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και της ενίσχυσης της ρευστότητας του αγροτικού κόσμου και ένα μόνιμο ευνοϊκό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με προστασία των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό των αγροτών έναντι ρευστοποίησης.

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε και στην Πιερία, σημειώνοντας ότι είναι ένας ευλογημένος τόπος που διαθέτει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Όπως σημείωσε απαιτείται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που να περιλαμβάνει τους βασικούς πυλώνες, την πρωτογενή παραγωγή, τον τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη μεταποίηση, αλλά και τις μεταφορές, που μπορούν να εξασφαλίσουν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Όπως τόνισε για να γίνουν πράξη αυτά, χρειάζεται και ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με βουλευτές που να διεκδικούν λύσεις και να ανταποκρίνονται επάξια στα αιτήματα των πολιτών και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν στις εκλογές με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα