Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το φετινό επίδομα θέρμανσης – Σύμφωνα με πληροφορίες, για την χορήγηση του επιδόματος δεν θα λαμβάνεται υπόψιν η επιφάνεια της κύριας κατοικίας όπως συνέβη μέχρι και πέρυσι αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού.

Επιπλέον, το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται με την παραγγελία του πετρελαίου.  Με την απόφαση αναμένεται να αποσαφηνιστούν αναλυτικά τα κριτήρια, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και οι ημερομηνίες χορήγησής του.

Οπως προ ημερών είχε γίνει γνωστό, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης θα κυμαίνονται από 64 έως 440 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η οποία υπολογίζεται ότι θα κάνει «πρεμιέρα» μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Επίδομα θέρμανσης: Τα επτά βήματα για την συμπλήρωση της αίτησης

Μετά το άνοιγμα τις σχετικής πλατφόρμας για το επίδομα θέρμανσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω «7» βήματα προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Αναλυτικότερα:

– Είσοδο στην εφαρμογή με τους κωδικούς του TAXISnet
– Συμπληρώνεται τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.
– Επιλέγεται αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
– Επιλέγεται αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον *Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη
– Συμπληρώνεται τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί *το επίδομα
– Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους
– Επιλέγεται υποβολή αίτησης

Προσπάθειες το επίδομα να καταβληθεί προ εορτών

Το αρμόδιο επιτελείο της κυβέρνησης στοχεύει τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης να δοθούν πιο έγκαιρα από άλλες χρονιές και, συγκεκριμένα, να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, στο ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται δύο μέτρα για το επίδομα θέρμανσης:

– Το ύψος του επιδόματος δεν θα εξαρτάται από την επιφάνεια της κύριας κατοικίας όπως συνέβη μέχρι και πέρυσι αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού
– Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται με την υποβολή αίτησης χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει το νοικοκυριό στην αγορά του καυσίμου.