Η νεολαία μας έχει ταλέντο, όνειρα και όραμα

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Υπάρχουν νέα παιδιά τόσο ταλαντούχα που θα έπρεπε να υποκλινόμαστε μπροστά τους.

Στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού είμαστε προικισμένοι.

Σήμερα θα ήθελα να τιμήσω τον Ηλία Γκογκίδη ο οποίος από μικρός έδειξε το πάθος του και την αγάπη του για την μουσική.

Από την συμμετοχή του στην Φιλαρμονική Αιγινίου και στην Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς, από την συμμετοχή του στο Φωνητικό Σύνολο ” De Profundis ” και στην Ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών με 100 + εμφανίσεις η προσφορά του στο μουσικό χώρο είναι τεράστια για την ηλικία του.

Η εμπειρία του εμπλουτίζεται όταν του δίνεται η ευκαιρία να διευθύνει την Φιλαρμονική Αιγινίου σε 2 συναυλίες και ιδρύει την πρώτη του μικρή ορχήστρα το ” Μουσικό Σύνολο Παρά Τρίηχα ”.

Η αποθέωση όμως έρχεται με την έγκριση του Μίκη Θεοδωράκη για την ίδρυση στην Κέρκυρα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (Σ.Ο.Ν. ) ” Μίκης Θεοδωράκης ” που θα είναι ο ” Πυρήνας ” για την διάσωση και διάδοση του έργου του μεγάλου καλλιτέχνη, όπως του το πρότεινε ο Ηλίας Γκογκίδη.

Η υλοποίηση του έργου είναι στα πρώτα στάδια και σίγουρα χρειάζεται βοήθεια και στήριξη για να ολοκληρωθεί χαρίζοντας αρχικά στον κόσμο όλο 2 συναυλίες το χρόνο. Οι ανάγκες είναι πολλές αλλά βασικές όπως η αγορά μουσικού εξοπλισμού και βέβαια ένα κατάλληλο χώρο για να στεγάσει την Σ.Ο.Ν.

Όταν ρώτησα τον Ηλία τι προσδοκεί η ωριμότητα της απάντησης του με εξέπληξε και με συγκίνησε : ” Αυτό δεν το έχω σκεφτεί μιας και ζω μια κατάσταση που ” δεν ήταν προγραμματισμένη”. Σίγουρα, κύριο μέλημα μου πλέον, και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, είναι η εξέλιξη της Σ.Ο.Ν. ” Μίκης Θεοδωράκης ”. Είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω όλη μου την ενέργεια και τη ζωή για την επιβίωσης της Ορχήστρας. Όσον αφορά το μέλλον, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι δύσκολο. Διότι, όπως και να το κάνουμε, το να φέρεις και να αντιπροσωπεύεις με το έργο σου ένα τέτοιο όνομα σίγουρα είναι ένας τίτλος τιμής αλλά και ταυτόχρονα μια τεράστια ευθύνη. ”

Τα επόμενα βήματα χαράζονται σιγά σίγα αλλά σταθερά, όπως μου είπε ο Ηλίας, με την σύμπραξη της Σ.Ο.Ν. ” Μίκης Θεοδωράκης ” με την Λαϊκή Ορχήστρα ” Μίκης Θεοδωράκης ” και την Πρεμιέρα της Σ.Ο.Ν. τον Απρίλοι του 2020.

Ο Ηλίας είναι ένα νέο παιδί με ταλέντο, όνειρα και όραμα και πιστεύω ειλικρινά ότι πρέπει ο καθένας με τον τρόπο του να τον ενθαρρύνει και να τον στηρίξει.

Συγχαρητήρια Ηλία ! Με εξέπληξες και με συγκίνησες αφάνταστα ! Σου εύχομαι τα καλύτερα !

Ιζαμπέλ Δέδε

Τρόπος επικοινωνίας για χορηγίες και πληροφορίες :

[email protected] και 6978176908.