Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Το κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης με επικεφαλής τον Αντώνη Μυλωνάκη, Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής, συνοδευόμενο από τον Καρακατσάνη Δημήτριο, Περιφερειάρχης της Ελληνικής Λύσης Βορειοανατολικό Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τον Κομνηνό Γεώργιο, Τομεάρχη Πολιτισμού, τον Ζεϊμπέκη Νικόλαο,Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και τον Στεφανίδη Γεώργιο, Τομεάρχη φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας επισκέφθηκε τον Νομό Πιερίας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας συνάντησαν στο Αιγίνιο, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, τον Γ. Θεοδωρίδη, Πρόεδρο των Αλλωνιών, ο οποίος τους ενημέρωσε αναλυτικά για μια ανεκμετάλλευτη πηγή ενέργειας που ανακαλύφθηκε εδώ και 20 χρόνια αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να την αξιοποιήσει…

Λίγο αργότερα, στα γραφεία του Συνεταιρισμού, ο Γ. Πολυχρονίδης, Πρόεδρος, Συνεταιρισμού Σφενδάμης και μέλος της κοινοπραξίας Καπνικών Συνεταιρισμών, ανέφερε το θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης, η οποία δεν προσφέρει όσα θα έπρεπε, τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων όπως και τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που προκαλούν οι διορισμοί ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την αγροτιά στο ανάλογο υπουργείο. Μάλιστα κάποια στιγμή δήλωσε ότι μοιράζονται εκατομμύρια, δημιουργήθηκαν κοινοπραξίες και θίγονται μεγάλοι οργανισμοί ! Επί την ευκαιρία, παραπονέθηκε για την αδιαφορία του υπουργείου και των οργανισμών διότι δεν απαντάνε στα ερωτήματα ή στις προτάσεις παρά μόνο προφορικά ή και καθόλου..

Η απάντηση του Α. Μυλωνάκη ήταν απλή και καθολική : όλες οι επικοινωνίες πρέπει να γίνουν γραπτές για να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Οι προφορικές απαντήσεις είναι απαντήσεις κοροϊδία.

Έδωσε, επίσης, μια απλή αλλά αποτελεσματική λύση : Πρότεινε να στείλουν γραπτώς στην Ελληνική Λύση τους προβληματισμούς και με την σειρά τους οι Βουλευτές του κόμματος θα κάνουν ερωτήσεις στην βουλή ..Έτσι θα υπάρχουν αναγκαστικά γραπτές και επίσημες απαντήσεις.

Το κλιμάκιο της Ελληνικής λύσης αναχώρησε έπειτα με προορισμό την Κατερίνη.