Το ρεπορτάζ του σερβικού καναλιού και οι φωτογραφίες που δεν είδαμε

«Επίσκεψη του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου στην πόλη Γιαγκόντινα της Σερβίας. Ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. Συμφωνία για την ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού από την Σερβία  στην Πιερία», έλεγαν οι τίτλοι του δελτίου τύπου του Δήμου Κατερίνης στις 2 Δεκεμβρίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου (την καινούργια εννοείται!- αυτή που έγινε με απευθείας ανάθεση) . Πουθενά όμως δεν αναφέρονται οι δύο επιχειρηματίες της περιοχής μας που συνόδευαν τον δήμαρχο, οι κύριοι Πίτσιας και Λάμπρου. Ούτε τα ονόματα τους ούτε στις φωτογραφίες που στάλθηκαν στον τύπο, τίποτα σαν να μην υπήρξαν ποτέ εκεί.  Δημιουργήθηκε λοιπόν μια σύγχυση και εύλογα ερωτηματικά: Οι δυο επιχειρηματίες πως πήγαν με αντιπροσωπεία του δήμου; Ως προσκεκλημένοι του δημάρχου; Και γιατί μόνο αυτοί οι δυο; Υπήρξε πρόσκληση ή ενημέρωση στο Επιμελητήριο να συμμετάσχουν επιχειρήσεις και δεν υπήρξε συμμετοχή; Τι συζήτησαν και τι συμφωνίες έγιναν, αν έγιναν; Ήταν τελικά αντιπροσωπεία του δήμου που επισκέφτηκε τον κ.  Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα ή επιχειρηματική αποστολή με επικεφαλής τον δήμαρχο;

Λίγες μέρες αργότερα σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο ο  δήμαρχος είχε αναφερθεί στην επίσκεψη του λέγοντας ότι κατάφερε από το 2020 να επισκέπτονται και πάλι την Πιερία οι μαθητές   στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο πόλεων. Για τις συναντήσεις όμως και ποιοι ήταν μαζί του τίποτα. Ούτε κουβέντα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι βεβαίως το γεγονός ότι δυο επιχειρηματίες του νομού μας επισκέφτηκαν τη Γιαγκοντίνα. Καλά έκαναν. Ο τρόπος όμως με τον οποίο το χειρίστηκε επικοινωνιακά ο Δήμος, η σιγή ιχθύος και εν τέλει η προσπάθεια απόκρυψης της παρουσίας τους- γιατί έτσι φαίνεται από την παντελή απουσία τους από το δελτίο τύπου και τις φωτο- δημιουργεί όχι μόνο άσχημη εντύπωση προβληματισμό και διάφορα σενάρια και υποθέσεις..

Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός είχε βεβαίως ρεπορτάζ και δηλώσεις τους, όλων και του δημάρχου και του κ. Λάμπρου όπως και φωτογραφικό υλικό το οποίο παραθέτουμε.

Για περισσότερα πατήστε εδώ …