Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Η αλήθεια είναι αυτή : Κάθε φορά που ένα χωριό διοργανώνει μια εκδήλωση είναι μια αφορμή για προβολή …

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πόσους ανθρώπους θα προσελκύσει για να έρθουν.

Εννοείται ότι αυτό που θεωρείται επιτυχία είναι προπαντός να περάσει καλά ο κόσμος που θα παρευρίσκεται …Παρόλα αυτά, ένα συν προσθέτουν οι επίσημοι που τιμούν την εκδήλωση με την παρουσία τους, μια επιπλέον σφραγίδα που δίνει ένα άλλο πανασέ όταν δημοσιεύεται άρθρο σχετικά με την εκδήλωση.

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε τον Άγιο Νικόλαο και με την ευκαιρία η Νέα Αγαθούπολη Πιερίας τίμησε τον πολιούχο της.

Η Νέα Αγαθούπολη είναι ένα πολύ μικρό χωριό και θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι είναι ασήμαντο και ξεχασμένο από τον κόσμο.

Εδώ, παίζει μεγάλο ρόλο η δυναμικότητα του Προέδρου του χωριού : Για να αποκτήσει μεγαλύτερο πανασέ η γιορτή του χωριού του, Π. Παπαδόπουλος, δεν βασίστηκε μόνο στην παρουσία αντιπροσώπων της Δημοτικής Αρχής ( παρόν ήταν ο Πρόεδρος της Μεθώνης, ο πρώην Πρόεδρος της Μεθώνης, ο Πρόεδρος του Καταχά, ο Αντιδήμαρχος Λ.Προβατίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και για ολίγη ώρα έκανε μια εμφάνιση ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού ) αλλά κάλεσε και άλλους επίσημους. Έτσι φέτος ήρθαν αντιπρόσωποι από την 33η Ταξιαρχία, το Λιμενικό και το Πυροσβεστικό Σώμα Κολινδρού. Με αυτόν τον τρόπο, έστω για λίγες ώρες, το μικρό χωριό της Νέας Αγαθούπολης εμφανίστηκε με πιο έντονο χρώμα στο χάρτη της Ελλάδος, παρασύροντας και το διπλανό χωριό, την Μεθώνη, όπου η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα στην Ψαροταβέρνα ” Ο ΝΙΚΟΣ ”, Παραλία Μεθώνης.

Όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου ” ΟΙ ΑΓΑΘΩΝΕΣ ” όπου τα μέλη του Συλλόγου υποδέχτηκαν τους επισκέπτες με ένα ποτό και ένα μελομακάρονο ..

Ευτυχώς, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν θα έχουμε πολλές εκδηλώσεις για να διαφημίσουμε τον τόπο μας …

Χρόνια σας πολλά !

Καλές γιορτές !