Παρουσίαση θέματος,Φωτογραφικό υλικό:Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός *
Το βιβλίο τού Στέφανου Ξενάκη, «13 ιστορίες που μπορεί και να σου αλλάξουν τη ζωή», από τις εκδόσεις «Key books», παρουσιάστηκε στην Κατερίνη με την παρουσία τού ίδιου τού συγγραφέα.Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Μάτι», μια πρώτη αλλά δυνατή γεύση από το περιεχόμενο του βιβλίου έδωσε στο κοινό η Λένα Γεωργούλη – Ζαπουνίδη, η οποία και καταχειροκροτήθηκε.Τον συγγραφέα, Στέφανο Ξενάκη, καλωσόρισε ο κ. Προβατίδης, ιδιοκτήτης τού βιβλιοπωλείου «Μάτι», ο οποίος ευχαρίστησε επίσης και τη Λένα Γεωργούλη – Ζαπουνίδη για το γεγονός ότι αποδέχθηκε την πρόταση για παρουσίαση του βιβλίου. 

Παρουσίες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Θεοφάνης Τερζόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης και Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου τής πόλης Αθανάσιος Γκούνας, η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης και Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου, ο τ. Δήμαρχος Κατερίνης Μενέλαος Τερζόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Δίου και νυν Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος κ.ά. 

Ποιος είναι ο συγγραφέας τού βιβλίου.
Ο Στέφανος Ξενάκης είναι πτυχιούχος τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) από το Manchester Business School.Μετά από πολυετή σταδιοδρομία στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και της Διαφήμισης, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το δικό του πάθος, την τέχνη της ζωής.Εργάστηκε με επιτυχία ως στέλεχος και επιχειρηματίας στον χώρο της Διαφήμισης από το 1993 έως το 2015. Έκτοτε ασχολείται με το πάθος του, την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, τις οποίες υπηρετεί παθιασμένα με τα κείμενα και τις ομιλίες του.Το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Το δώρο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Key Books» και ο συγγραφέας θέλει με πολύ απλό και εύληπτο τρόπο, μέσω της παράθεσης καθημερινών βιωματικών του ιστοριών του, να υπενθυμίσει πως κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα.Αυτή την εποχή εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το μάθημα «Ναι, μπορώ», ένα μάθημα αξιών και αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία τής Ελλάδας από την πρώτη κιόλας δημοτικού. Το μάθημα «Ναι, μπορώ» έχει ήδη ξεκινήσει να διδάσκεται ερευνητικά σε αρκετά σχολεία τής ελληνικής επικράτειας.Ο Στέφανος Ξενάκης είναι πατέρας δύο κοριτσιών ηλικίας 6 και 9, της Αύρας και της Αίνειας. 

13 αληθινές ιστορίες, 13 μηνύματα ζωής.
Μετά την παρουσίαση στοιχείων τού βιβλίου από τη Λένα Γεωργούλη – Ζαπουνίδη, ο Στέφανος Ξενάκης αναφέρθηκε σε 13 αληθινές ιστορίες, όπου πίσω από κάθε ιστορία κρυβόταν και ένα μήνυμα για τη ζωή.Από τα λεγόμενα του συγγραφέα έγινε αντιληπτό ότι οι 13 αυτές ιστορίες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους. Πρόκειται για 13 ιστορίες που παρουσιάζουν 13 βασικά στοιχεία τα οποία είναι ανάγκη να έχει ως εφόδια ζωής κάθε άνθρωπος προκειμένου να είναι ευτυχισμένος.Αυτά τα στοιχεία είναι τα εξής:α) Κινούμαι, δεν κάθομαι. Περπατώ, αθλούμαι. Κίνηση = ζωή.β) Επιλέγω. Η ζωή δεν είναι αυτό που μου συμβαίνει, είναι το τι κάνω μ’ αυτό που μου συμβαίνει. Πάντα εγώ επιλέγω. Δεν ορίζω τον καιρό, ορίζω το πανί μου (εικόνα από καράβι με πανιά, που δεν το αφήνουμε να μας πάει εδώ κι εκεί τυχαία, αλλά που θέλουμε να πλέει εκεί που εμείς επιλέγουμε).γ) Δεσμεύομαι. Δέσμευση είναι να υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι δεν θα τα παρατήσω ποτέ.δ) Κάνω το κάτι παραπάνω. Κάθε φορά που κάνω κάτι περισσότερο, γίνομαι ο ίδιος κάτι περισσότερο.ε) Διεκδικώ. Η ζωή δεν δίνει σ’ αυτούς που χρειάζονται, δίνει σ’ αυτούς που αξίζουν και σ’ αυτούς που διεκδικούν.στ) Συν-πορεύομαιΠροχώρα στη ζωή μαζί με άλλους, όχι μόνος. Αν θέλεις να πας γρήγορα, να πας μόνος σου. Αν θέλεις να πας μακριά, θα πας μαζί με άλλους.ζ) Δεν (κατά)κρίνω. Θέλεις να έχεις δίκιο ή να είσαι ευτυχισμένος;η) Μαθαίνω. Καλύτερη γνώση σημαίνει καλύτερες επιλογές. Καλύτερες επιλογές σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα. Να μην εύχεσαι για λιγότερα προβλήματα αλλά να εργάζεσαι για περισσότερες ικανότητες.θ) Εστιάζω! Ναι, υπάρχουν και καλά νέα, δεν υπάρχουν μόνο αρνητικές ειδήσεις. Επιτυχία χωρίς ευτυχία είναι αποτυχία.ι) Συγκεντρώνομαι. Δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Κράτα ένα και καλό.ια) Βάζω στόχους. Πάω εκεί που κοιτάω. Το ερώτημα είναι: Πού κοιτάω;ιβ) Έχω αυτοεκτίμηση. Έχω πολύ καλή σχέση με τον εαυτό μου. Αγαπώ τον εαυτό μου. Τον αποδέχομαι. Έχω αυτοσεβασμό. Η αυτοεκτίμηση είναι ό,τι καλύτερο στον κόσμο. Η αυτοεκτίμηση είναι ανώτερη και από την υγεία. Από την αυτοεκτίμηση έρχεται και η υγεία.ιγ) Δρω. Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις. Και το κάνεις σήμερα. Το «προσπαθώ» σημαίνει ότι δεν το κάνω. Και το κάνεις σήμερα. Το «χθες» είναι ιστορία, το αύριο είναι «πιθανότητα», διότι μπορεί να έρθει κάτι αλλά και μπορεί να μην έρθει. Το μόνο που έχω είναι το «τώρα». Κάνε το τώρα! Η δράση που (τελικά) δεν γίνεται δράση, γίνεται πόνος. Μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Η δράση είναι η σημαντικότερη όλων των αξιών.Στο κλείσιμο της παρουσίασης, ο κ. Ξενάκης συζήτησε με πολίτες τής Κατερίνης αλλά και υπέγραψε τα βιβλία που είχαν αγοράσει. 

Είναι η στιγμή που ο συγγραφέας, Στέφανος Ξενάκης, ζητά από το κοινό να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλον, τον γνωστό ή τον διπλανό του. Κάποιοι και κάποιες το τόλμησαν και το έκαναν. Κάποιοι και κάποιες αισθάνθηκαν αμηχανία… 


Το κοινό χειροκροτεί τον Στέφανο Ξενάκη στο κλείσιμο της παρουσίασης.