Το θέατρο ζει -και πρέπει να ζει- και στα χρόνια του κορονοϊού. Ως συνεχής υπενθύμιση των ανθρώπινων αξιών και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει η παράσταση «Το Πρόσωπο της Μέδουσας» του ΠΗΓΑΣΟΥ, που θα δοθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στο χώρο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, την αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Το έργο, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων, στο πλαίσιο τουΦεστιβάλ Ολύμπου, επιχειρεί, με αφορμή τον προμηθεϊκό μύθο και το μύθο της Μέδουσας, ναξανα-αφηγηθεί την ιστορία της ανθρωπότητας, που, αιώνες τώρα, καταγράφει τις ίδιες,επαναλαμβανόμενες φρικαλεότητες ως απλά συμβάντα, ως παρεκτροπές ή παρεκκλίσεις,καταδικάζοντας τον Άνθρωπο να τις ζει και να τις ξαναζεί σε όλες τις βίαιες και τρομακτικέςπαραλλαγές τους.

Η Λήθη είναι ο στόχος του κυρίαρχου αφηγήματος της ιστορίας. Η Μνήμη είναι ο στόχος τουθεατρικού έργου «Το πρόσωπο της Μέδουσας». Η Μνήμη που συνδέει τα αμπάρια τωνδουλεμπορικών με τα κρεματόρια του Άουσβιτς, το απαρτχάιντ με τα σύγχρονα θανατικά πουπυροδότησαν το κίνημα «I can’t breathe», τις ιστορικές γενοκτονίες με τα σύγχρονα πογκρόμ κατάμεταναστών και προσφύγων.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Χάρης ΑμανατίδηςΣυμμετοχή: Αντώνης Κάλφας, Διονύσης ΖαρώτηςΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χάρης ΑμανατίδηςΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βέτα ΧαϊλατζίδουΜΟΥΣΙΚΗ: Νατάσσα ΙωαννίδουΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κώστας ΠαπουτσίδηςΜΑΚΙΓΙΑΖ: Όλγα ΠαπανάκουΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ-ΗΧΟΥ: Κώστας Παπαδόπουλος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Κώστας Παπουτσίδης (Προμηθέας)Διονύσης Ζαρώτης (Ήφαιστος, Φιγούρα Δούλου)Σπύρος Αναγνώστου (Κράτος, Φιγούρα Δούλου)Αντώνης Καρράς (Βία, Φιγούρα Δούλου)Δανάη Αμανατίδου (Τρελή)Σοφία Αγαθαγγελίδου (Φιγούρα Άουσβιτς)Κατερίνα Παρλίτση (Φιγούρα Άουσβιτς)Αγαθή Τζάρτζα (Φιγούρα Πρόσφυγα)Άννα Γκούντα (Φιγούρα Σημερινού Ανθρώπου)Νατάσσα Ιωαννίδου (Φιγούρα Σημερινού Ανθρώπου)
Στο χώρο θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες και τα μέτρα που θέσπισε το Υπουργείο Υγείας για τηνπραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα και στοχεύουν στην προστασία τωνθεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρουςτων εκδηλώσεων.

Παρακαλούνται οι θεατές να προσέλθουν με τις μάσκες τους, η χρήση των οποίων είναιυποχρεωτική.

Ώρα έναρξης της παράστασης 8:30 μ.μ.
Γενική είσοδος 8 ευρώ.
Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης τηςΟμάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας.