Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Μέχρι που είναι έτοιμοι να φτάσουν οι κάτοικοι της Μεθώνης ;

Μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Μεθώνης Πιερίας σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών / προσφύγων στο χωριό τους οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έντονες!

Ενημερώθηκαν οι Δημοτικές Αρχές, η Αντιπεριφέρεια και οι βουλευτές του νομού από τους κατοίκους της Μεθώνης οι οποίοι μετέφεραν επίσης την δυσαρέσκεια τους για το ενδεχόμενο αυτό.

Ως πρώτη αντίδραση ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης διοργάνωσε μια συγκέντρωση – ενημέρωση στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού με διάφορους Δημοτικούς Σύμβουλους, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής ούτε κανένα; αντιπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας.

Η επιβεβαίωση από τον Δήμαρχο ότι θα σταλεί στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μια επιστολή που θα φέρει την υπογραφή των Βουλευτών του νομού μαζί με την υπογραφή των τριών Δημάρχων και μια άλλη από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού οι οποίες επιστολές θα εκφράσουν ρητά την επιθυμία τους και των Δημοτών να μην γίνει η εγκατάσταση των μεταναστών / προσφύγων στο ήσυχο χωριό της Μεθώνης καθησύχασε για λίγες μέρες μόνο τους κατοίκους.

Εννοείται ότι πολύ γρήγορα οι Μεθωνιώτες κατάλαβαν πως μια ή δυο επιστολές δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα.

Η ΕΠΌΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ Η ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 12:00 μπροστά στον Ανδριάντα του Φιλίππου Β’ που βρίσκεται στην είσοδο της Μεθώνης αλλά επίσης και λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο όπου κανονίστηκε να εγκατασταθούν οι μετανάστες / πρόσφυγες.

Μέχρι που, όμως, είναι έτοιμοι να φτάσουν οι κάτοικοι της Μεθώνης ;

Είναι πρόθυμοι να αποκλείσουν τα κομβικά σημεία του χωριού τους για να εμποδίσουν την διέλευση των μεταναστών / προσφύγων όταν έρθει η ώρα αυτή ;

Είναι αρκετά αποφασισμένοι για να αντιστέκονται στις αστυνομικές δυνάμεις αν χρειαστεί ;

Είναι διαθέσιμοι να ασκήσουν έντονες πιέσεις στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων ώστε έτσι να μην ανοίξουν τελικά τις πόρτες των ξενοδοχείων τους ;

Είναι μόνη της σε αυτόν τον αγώνα η Μεθώνη ;

Είναι συμπαραστάτες οι κάτοικοι των γύρω χωριών μια και το καυτό θέμα αυτό τους αγγίζει άμεσα ;

Θα γίνει, τελικά, η Μεθώνη μια δεύτερη ” Βρασνά ” ;

Αναμένονται εξελίξεις …

Οι ευχές μας είναι να παραμένει ένα ήσυχο και γραφικό χωριό με μηδενικό ποσοστό εγκληματικότητας όπου οι ντόπιοι παλεύουν καθημερινά για να πάρει ο τόπος τους μια ανάσα ζωή μέσω του τουρισμού ώστε έτσι να ανοίξουν τον δρόμο για την ανάπτυξη. Το μόνο που δεν χρειάζονται είναι να έρθουν μετανάστες / πρόσφυγες στην περιοχή, κάτι που θα αποτελούσε την ταφόπλακα της.

Ιζαμπέλ Δέδε

Η είσοδος της Μεθώνης Πιερίας με το ξενοδοχείο στα αριστερά
Ο Φηίλιππος Β’ που βρίσκεται λίγα μέτρα από την είσοδο της Μεθώνης. Μπροστά του θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας !
Μια ανάσα από το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους μετανάστες βρίσκεται το Άγαλμα του Φιλίππου Β’ !