Την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με προσωπικό αλλά και εξοπλισμό καθώς επίσης και τη μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίο ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Για τον λόγο αυτό το πρωί της τα μέλη της ΕΑΥΘ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτήριο της ΔΑΕΘ, με κεντρικό σύνθημα “Μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα”.

Οι ίδιοι ζητούν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ να μην πηγαίνουν τόσο συχνά σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου λόγω του μεταναστευτικού και παράλληλα ζητούν τη ενίσχυση της Διεύθυνσης τόσο με προσωπικό όσο και εξοπλισμό.

Πραγματικά οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ έχουν μετατραπεί σε μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα λόγω του μεταναστευτικού“, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Αυτή τη στιγμή μεγάλος αριθμός διμοιριών βρίσκεται εγκατεστημένος μόνιμα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι 28 μέρες να βρίσκονται εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης και άλλες 15 έως 20 εκτός αυτής” πρόσθεσε επίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια να μην επαρκούν οι δυνάμεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

“Η 17η Νοεμβρίου είναι η πιο τρανή απόδειξη για Τι ενώ οι διμοιρίες ήταν στα νησιά εμείς φέραμε διμοιρίες από άλλους νομούς για να μπορέσουν να βγουν τα αυξημένα μέτρα εκείνη τη μερα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης και πρόσθεσε: “Εμείς στέλνουμε σε άλλους νομούς και άλλοι νομοί ενισχύουν τη Θεσσαλονίκη”.

Υπογράμμισε, επίσης, πως σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από το 50% των δυνάμεων βρίσκεται εκτός του νόμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, θα πρέπει να γίνει άμεση ενίσχυση της ΔΑΕΘ προκειμένου να μπορέσει με επάρκεια να ανταποκριθεί στο έργο της.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δεν είπαμε να μην συμβάλουμε σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα (σ.σ.: το μεταναστευτικό) αλλά θα πρέπει όταν η ηγεσία έχει απαιτήσεις από μια υπηρεσία να την ενισχύει. Δεν γίνεται να ζητάμε από τις διμοιρίες να είναι συνεχώς παντού και να τις αδειάζουμε“, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Τσαϊρίδης.

“Η κατάσταση αυτή διαταράσσει την οικογενειακή τους γαλήνη και ηρεμία”, τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΥΘ, Γιώργος Χατζόπουλος και επανέλαβε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όσοι υπηρετούν στις διμοιρίες.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να μην πηγαίνουν οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ τόσο συχνά στα νησιά και να γίνει σωστός καταμερισμός στις δυνάμεις που πηγαίνουν στα νησιά.

Οι αστυνομικοί πληρώνουν τον εξοπλισμό τους – Μοιράζονται γιλέκα

Για σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό των αστυνομικών στην Άμεση Δράση, την Ομάδα ΔΙΑΣ και την Ομάδα “Ζ” έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΥΘ, Γιώργος Χατζόπουλος.

Όπως είπε, οι ελλείψεις αυτές αφορούν κυρίως σε στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα και πρόσθεσε πως αν είχε γίνει μια απευθείας ανάθεση για την κάλυψη των αναγκών, τελικά ακυρώθηκε.

Τόνισε ακόμα πως οι αστυνομικοί σε πολλές περιπτώσεις αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ σε περιπτώσεις που αυτός δεν υπάρχει, τότε οι αστυνομικοί δεν βγαίνουν στον δρόμο αλλά παραμένουν στα γραφεία.

Μάλιστα, όπως είπε ο αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ, Ιωάννης Μυλωνάς, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό φτάνουν σε τέτοιο βαθμό που οι αστυνομικοί αναγκάζονται να μοιράζονται μεταξύ τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.