email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης που έχασε το δάχτυλό της σε τσουλήθρα – Δείτε βίντεο

Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης που έχασε το δάχτυλό της σε τσουλήθρα
διαφήμιση

Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης που έχασε το δάχτυλό της σε τσουλήθρα

Πώς έγινε το σοκαριστικό ατύχημα, επιτυχημένη η συγκόλληση του δαχτύλου μετά την επέμβαση – Μήνυση από την μητέρα – Κλειστή η παιδική χαρά με την ένδειξη «προσοχή κίνδυνος» – Δείτε βίντεο
«Τι εφιάλτη ζω μαμά» ήταν τα πρώτα λόγια της 8χρονης μόλις αντιλήφθηκε ότι ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο κάνοντας τσουλήθρα το απόγευμα της Κυριακής σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη

Όπως περιγράφει ο πατέρας του κοριτσιού, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, έφτασε στην παιδική χαρά μόλις πληροφορήθηκε από την μητέρα του παιδιού τι έχει συμβεί και τότε αντίκρυσε το παιδί του να αιμορραγεί ακατάσχετα και να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Όταν έφτασα γίνονταν ένας χαμός από κόσμο, έβλεπα παντού πρόσωπα τρομαγμένα και το παιδάκι να τσιρίζει», αναφέρει, σημειώνοντας ότι προσπαθούσε να καταλάβει τι έχει συμβεί και ότι ήξερε πως ο χρόνος ήταν πολύτιμος. «Το παιδί έλεγε στη μητέρα του “τι εφιάλτη ζω μαμά”, κατάλαβε τι έγινε και ρωτούσε συνέχεια τι θα γίνει με το δαχτυλάκι του», συμπληρώνει ο πατέρας της 8χρονης.

Δείτε βίντεο:

https://youtu.be/0jHlse3fHUA

Επιτυχημένη η συγκόλληση του δαχτύλου

Όπως είπε, το παιδί μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου, εισήχθη στο χειρουργείο το οποίο κράτησε από τις 11.45 μέχρι τις 5.30 το πρωί, με τους γιατρούς να προχωρούν σε συγκόλληση του δαχτύλου. Κρίσιμη ήταν η άμεση βοήθεια που έδωσε ένας γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και επενέβη προσπαθώντας όπως μπορούσε να δέσει το τραύμα.

Ο κ. Χατζηαθανασίου επεσήμανε ότι επικοινώνησε μαζί του τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεκάκης, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους.

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του κοριτσιού αλλά και από την εικόνα που παρουσιάζει η τσουλήθρα η οποία είναι μέρος μιας παιδικής κατασκευής, η λαμαρίνα της βάσης είναι αποκολλημένη από το πλαϊνό τοίχωμα σχηματίζοντας ένα κενό. Το κοριτσάκι όπως κατέβαινε το δάχτυλο του μπήκε στο κενό, έκλεισε η λαμαρίνα και το δάχτυλο πετάχτηκε στον αέρα, με το αίμα να ξεπηδά σαν συντριβάνι.

Τι λένε οι γιατροί

Όπως είπε ο πλαστικός χειρουργός – επιμελητής Α’ στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μανώλης Αντωνίου, περίπου στις 7 το απόγευμα, η 9χρονη μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ με μια πολύ συντονισμένη και σωστή διαδικασία, ενώ οι γιατροί είχαν ενημερωθεί και περίμεναν το παιδί.

«Η μεταφορά του δαχτύλου έγινε με τον σωστό τρόπο και παρόλο που ήταν μια δύσκολη εφημερία, με πολλά χειρουργεία, κατάφερε το παιδί να μπει στον σωστό χειρουργικό χρόνο και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».

Atyxima Paidiki Xara 2
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά Ο Πατέρας Της 8Χρονης Που Έχασε Το Δάχτυλό Της Σε Τσουλήθρα - Δείτε Βίντεο 6
Atyxima Paidiki Xara 3
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά Ο Πατέρας Της 8Χρονης Που Έχασε Το Δάχτυλό Της Σε Τσουλήθρα - Δείτε Βίντεο 7
Atyxima Paidiki Xara 4
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά Ο Πατέρας Της 8Χρονης Που Έχασε Το Δάχτυλό Της Σε Τσουλήθρα - Δείτε Βίντεο 8
Atyxima Paidiki Xara 5
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά Ο Πατέρας Της 8Χρονης Που Έχασε Το Δάχτυλό Της Σε Τσουλήθρα - Δείτε Βίντεο 9
Atyxima Paidiki Xara 7
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά Ο Πατέρας Της 8Χρονης Που Έχασε Το Δάχτυλό Της Σε Τσουλήθρα - Δείτε Βίντεο 10

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι οι γιατροί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το τμήμα του δαχτύλου που είχε κοπεί, καθώς μεταφέρθηκε με τον τρόπο που προβλέπεται, μέσα σε πάγο, και η επανασυγκόλληση ξεκίνησε σε λιγότερο από έξι ώρες από τη στιγμή που έγινε το ατύχημα.

Η Ευτέρπη Δεμίρη, καθηγήτρια πλαστικής χειρουργικής και Διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Παπαγεωργίου, «η επέμβαση έγινε με όλους του κανόνες της επανασυγκόλλησης, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Επειδή, όμως, πρόκειται για μια νεαρή ασθενή τα αγγεία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ μικρά και πάντα ο μηχανισμός της κάκωσης επηρεάζει την έκβαση της επέμβασης.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ καλά και πολύ αισιόδοξα, το δαχτυλάκι έχει επαναγγεωθεί σωστά, έχει επαναφυτευτεί σωστά, είναι ζωντανό, “ματώνει” όπως λέμε στη γλώσσα μας. Εν τούτης, πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα 24ωρα, είναι αρκετά κρίσιμα, για να καταλήξουμε και να πούμε ότι η έκβαση θα είναι τελικά θετική. Το παιδάκι είναι σε καλή κατάσταση, είναι ήρεμο, είναι καλά και δέχεται την φροντίδα που πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις», τόνισε η κυρία Δεμίρη.

https://youtu.be/pmXLc22U5L4

Πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα