Θρίλερ με την πορεία του Oruc Reis – Παρακολουθείται από το Πολεμικό Ναυτικό

Θρίλερ με την πορεία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis το οποίο νωρίτερα μπήκε στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο με τις τελευταίες του κινήσεις να παρακολουθούνται στενά από δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία από το MarineTraffic το Oruc Reis βρίσκεται σχετικά κοντά στο Καστελόριζο αλλά παρακολουθείται στενά από το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Oruc Reis το οποίο παρακολουθείται στενά, κινείται όπως σχεδόν πάντα με περίπου 4-5 κόμβους ταχύτητα. Η πορεία του σύμφωνα με το MarineTraffic έδειξε ότι έκανε στροφή 180 μοιρών και ξεκίνησε να κινείται προς το Καστελόριζο κλείνοντας κάποια στιγμή των πομπό του κατά την συνήθη τακτική της Άγκυρας.

Εκτιμάται ότι το Oruc Reis έφτασε σε απόσταση εννέα μιλίων από το Καστελόριζο. Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, που δεν έκλεισαν τους πομπούς τους καθ’ όλη την διάρκεια των κινήσεών τους.

Υπό στενή παρακολούθηση από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Σε απόσταση αναπνοής από το Oruc Reis βρίσκονται οι φρεγάτες και πυραυλάκατοι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσία με τις μονάδες του στόλου δίνουν on line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και την στρατιωτική ηγεσία.