Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Δημότες Πύδνας-Κολινδρού εκφράζουν τα παράπονα τους σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Όσοι πάνε τακτικά για άθληση στον χώρο της λαϊκής Αιγινίου απολαμβάνουν αυτήν την ωραία θέα με τα σκουπίδια πεταμένα δίπλα σε κάδους.

Μια φωτογραφία μου έστειλε την Κυριακή βράδυ ένας δημότης εκφράζοντας την λύπη του για την κατάσταση και τονίζοντας την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της καθαριότητας.

Πήγα, λοιπόν, σήμερα Δευτέρα, πρωί πρωί για να δω από μόνη μου τι γίνεται.

Όντως αθλούνται κάποιοι στον χώρο αυτό…

Όντως τα σκουπίδια είναι χύμα γύρω από τους κάδους … Και ναι μάλλον ήταν έτσι η κατάσταση όλο το Σαββατοκύριακο…

Προφανώς και δεν πέρασε από εκεί το φορτηγό για να τα μαζέψει … Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουν την Τετάρτη, μέρας της λαϊκής, για να τα μαζέψει το σκουπιδιάρικο.

Αυτό όμως που παρατηρώ είναι ότι τα πεταμένα σκουπίδια είναι υλικά για ανακύκλωση και οι κάδοι αυτοί είναι μόνο για γυάλινα απόβλητα !

Επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους :

Ναι ! Έχει ευθύνη η Δημοτική Αρχή για την αμέλεια αυτήν !!

Αλλά έχουν ευθύνες και οι ανεγκέφαλοι που δεν κάνουν την διαφορά με κάδους ανακύκλωσης και κάδους για γυάλινα αντικείμενα ! Μπλε οι μεν .. Μπλε και οι δεν … Μήπως τελικά δεν φταίνε και οι άνθρωποι αυτοί… Ίσως βλέπουν μόνο το χρώμα και δεν ξέρουν να διαβάζουν την επιγραφή ” ΜΟΝΟ ΓΥΑΛΙ ”

Ας τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή, σε πρώτη φάση, ένα μπλε κάδο για ανακύκλωση δίπλα ( ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουν οι άνθρωποι να διακρίνουν την διαφορά ). Όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές, καλό θα ήταν να υπάρχει επιτέλους μια σωστή και αποτελεσματική ενημέρωση των δημοτών για το που μπορούν να τις πετάξουν ( ή δεν μπορούν τελικά να τις πετάξουν πουθενά ; )

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος υπολειτουργεί και δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα καθημερινά καθήκοντα του …

Ας είμαστε και εμείς, όμως, ποιο τυπικοί και πιο προσεκτικοί όσον αφορά την καθαριότητα γύρω μας .

Μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος είμαστε εμείς ! Εμείς πετάμε τα σκουπίδια, εμείς κυκλοφορούμε στους δρόμους …. Αλλά επίσης εμείς βάλαμε τους ανθρώπους αυτούς υπεύθυνους στην Δημοτική Αρχή με την ψήφο μας …

Ότι κάνουν σωστά, το λέτε αν το παρατηρείτε… Ότι κάνουν λάθος, πάλι το λέτε αν το αντιλαμβάνεστε … Έχετε περίπου 3,5 χρόνια να τους κρίνετε …

Αυτήν την φωτογραφία μου έστειλε ο Δημότης ….