Κίνηση ανθρωπιάς

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η κατάσταση πολύ σοβαρή λόγω Covid 19.

Πέρα από τα θέματα υγείας προσθέτονται και τα οικονομικά προβλήματα που οδηγούν αναπόφευκτα σε άλυτα θέματα επιβίωσης.

Το γεγονός ότι σε όλα τα δελτία ειδήσεων μιλάνε πλέον για ” κατάσταση πολέμου ” προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και κατάθλιψη στους ανθρώπους με αποτέλεσμα να στραφεί η προσοχή του καθενός στον εαυτό του και στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Και ενώ κατά του πρώτου κύματος της πανδημίας θυμηθήκαμε να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, αυτές τις μέρες κοιτάμε πως να ξεπεράσουμε το lockdown χωρίς να σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την μάχη για να σώσουν ζωές !

Ευτυχώς, κάπου κάπου, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, απλοί, χωρίς οικονομική άνεση, οι οποίοι όμως δεν ξεχνούν ποιοι είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου αυτού !

Έτσι, ένας Πρόεδρος ενός Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού πήρε την πρωτοβουλία την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, ξέροντας ότι για πολλούς συνανθρώπους του οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι η μόνη σωτηρία τους αυτήν την στιγμή.

Χωρίς φανφάρες ούτε ταμπούρλα αγόρασε μάσκες, γάντια μιας χρήσεως, χυμούς, πορτοκαλάδες, γλυκίσματα και τυροπιτάκια… Τα φόρτωσε όλα στο αμάξι του και τα δώρισε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου …

” Μια κίνηση προσφοράς, μια κίνηση ανθρωπιάς για να ανεβάσω το ηθικό των ιατρών μας και του νοσηλευτικού προσωπικού μας ” μας δήλωσε ο Πρόεδρος. ” Είναι, πιστεύω, ο πιο εύχρηστος τρόπος να πω ευχαριστώ για την αφοσίωση τους και τις προσπάθειες τους να βοηθήσουν και πολλές φορές να σώσουν τον συγγενή μας, τον φίλο μας, τον γείτονα μας .”

Να σημειώσουμε ότι μοιράστηκαν και στους επισκέπτες που βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου… Έτσι, με μια απλή κίνηση, ο Πρόεδρος έφερε χαμόγελα σε όλα τα χείλια των παρευρισκομένων..

Ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα ….