Warning: Undefined array key "options" in /home/makedoni/odigos-pierias.gr/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών: Αετοπουλίες - Οδηγός Πιερίας

email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών: Αετοπουλίες

Οι ψευτοΘόδωροι
διαφήμιση

Αετοπουλίες

Χρόνος: Τετάρτη 15-06-22 και ώρα 19:30 μ.μ.

Τόπος: 5ο Γυμνάσιο (για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όχι τα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας)

Σκοπός: Σύσταση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2022.

Θα αναρωτηθεί κανείς, για ποιον λόγο έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες από τις εκλογές για να συσταθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Διότι τόσες μέρες χρειάστηκαν οι κομματικές παρατάξεις για να συνεννοηθούν μεταξύ τους για την κατανομή των αξιωμάτων. Φυσικά η επίσημη δικαιολογία ήταν τα διάφορα προσωπικά προβλήματα ή ζητήματα υγείας των εκλεγμένων μελών, όπως όμως θα διαπιστώσετε, όλα αυτά ήταν απλά προφάσεις εν αμαρτίαις. Ας επιστρέψουμε όμως στην 1η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.

Παρόντες από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών οι Δημήτρης Μπουλούμης και Γιώργος Βαρδακώστας. Από την Α.Α.Κ. οι Μιχάλης Ντελής και Δημήτρης Γάτας και από το ΠΑΜΕ παρέα του Αετού ο Γιος. Απόντες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ. Στην θέση τους παρούσες τρεις (3) επιστολές παραίτησης. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Αστέριος Τόκας, πρώην Γενικός Γραμματέας, που δεν παρέδωσε ούτε ένα σωστά συμπληρωμένο πρακτικό, πρώτος από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ με 110 σταυρούς παραιτείται από το νέο Δ.Σ.

Ο Χρήστος Αντωνίου, πρώην Πρόεδρος και δεύτερος από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ με 92 σταυρούς παραιτείται επίσης από το νέο Δ.Σ.

Ομοίως ο Βασίλειος Ζήσκος τρίτος από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ με 52 σταυρούς παραιτείται κι αυτός από το νέο Δ.Σ.

Ήταν ένας, ήταν δύο, ήταν τρεις … ινδιάνοι;

Τη θέση τους καταλαμβάνουν η τέταρτη και η πέμπτη από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ κυρίες Φανή Ζιώγα και Μαρία Λάιου τις οποίες καλωσορίζουμε στο Δ.Σ. και ευχόμαστε να έχουν μια γόνιμη και δημιουργική θητεία. Ωστόσο οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., που προσήλθαν στις εκλογές μαζικά για να στηρίξουν τον Διευθυντή τους, ας αναρωτηθούν για την χαμένη ψήφο τους. Το ίδιο ισχύει και όλους εσάς τους υπόλοιπους, που διαπιστώνετε ότι έγραψαν την ψήφο σας εκεί που δεν μπαίνει μελάνι.

Το λόγο παίρνει του Αετού ο Γιος, που πηγαίνει πάντα ομπρός και ο οποίος τις ημέρες, που προηγήθηκαν, ως γνήσιο τέκνο του Στάλιν και του Γκαίμπελς έχει φροντίσει να δημοσιοποιήσει στην ομάδα της Ε.Λ.Μ.Ε. στο Facebook, το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ των εκλεγμένων μελών του νέου Δ.Σ., χωρίς βέβαια τη συναίνεσή τους, κάτι που μας θυμίζει την πρώην Γενική Γραμματέα της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας κ. Σταματία Μπέση. Τότε είχαμε καταθέσει πρόταση μομφής για την κ. Μπέση, ωστόσο οι κομματικές παρατάξεις, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και κατά παράβαση του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε. είχαν αρνηθεί να παραπέμψουν το θέμα στο Εποπτικό Συμβούλιο. Το ίδιο θα κάνουμε και για τον συγκεκριμένο κύριο με τις σαγιονάρες, που δεν έχει το θάρρος να βάλλει το όνομά του κάτω από τα κείμενα/καταγγελίες του ΠΑΜΕ πορεία. Στους λόγους της πρότασης μομφής θα προσθέσουμε και τα όσα βγήκαν από το στόμα του συγκεκριμένου κυρίου, στην έναρξη της 1ης συνεδρίασης, χαρακτηριστικά του ύφους και του ήθους των κόκκινων ψευτοεπαναστατών με τα σκουριασμένα σφυροδρέπανα. Για όσους παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στην Ε.Λ.Μ.Ε., η συμπεριφορά του θα σας θυμίσει την συμπεριφορά του πρώην ταμία της Ε.Λ.Μ.Ε. Στάθη Συμεωνίδη, ο οποίος, αφού μας έχει βρίσει επανειλημμένα χυδαία, μας απειλεί επιπλέον με μηνύσεις, τις οποίες περιμένουμε με αγωνία.

Με αγωνία μπορεί κι εσείς να περιμένετε να μάθετε τα όσα όμορφα εκστομίστηκαν από το κόκκινο στόμα. Όμως κάθε πράγμα στον καιρό του και η υπομονή είναι μέγιστη αρετή, την οποία ένας εκπαιδευτικός, που υπηρετεί στο δημόσιο σχολείο, πρέπει να εξασκεί καθημερινά.

Προς το παρόν αντιγράφουμε από το ανυπόγραφο κείμενο/καταγγελία του ΠΑΜΕ: «Εμείς πάντως, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πιερίας, θεωρούμε ότι είναι αντιδημοκρατικό, απαράδεκτο και προσβλητικό άλλο να ψηφίζουν οι συνάδελφοι και άλλο να προκύπτει!».

Κι εμείς ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών συμφωνούμε απόλυτα με τους κόκκινους, πλην όμως η φύσις μας δεν μας επιτρέπει να κρατηθούμε κι επίσης η μνήμη μας δεν μας επιτρέπει να ξεχνούμε. Θυμίζουμε λοιπόν τις προηγούμενες εκλογές του 2018 (πέρασαν κιόλας 3,5 χρόνια;) όταν και πάλι με διάφορες προφάσεις οι κομματικοί συνδικαληστές (μην διορθώνεις τυπογράφε) καθυστέρησαν επί δύο (2) μήνες την σύσταση σε σώμα του τότε νεοσύστατου Δ.Σ.

Τότε λοιπόν, μόλις στην 4η κατά σειρά συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21-1-2019, το νεοεκλεγέν μέλος Μπάμπης Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. Το ίδιο και ο αμέσως επόμενος σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Ε. Τάσος Αετόπουλος, οπότε τη θέση κατέλαβε ο τρίτος κατά σειρά σε ψήφους από το ίδιο ψηφοδέλτιο. Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Μπορείς ενδεχομένως ν’ αλλάξεις το μέλλον, αλλά ευτυχώς δεν μπορείς το παρελθόν. Μπορείς απλά να ελπίζεις ότι όλοι έχουν μνήμη χελώνας, για να μπορείς να εγκαλείς τους άλλους γι’ αυτά, που εσύ ο ίδιος κάνεις συστηματικά. Ο Μαρξ ζει.

Αφού φτάσετε μέχρι εδώ, σας αξίζει να διασκεδάσετε λίγο παραπάνω. Γι’ αυτό παραθέτουμε την βαρυσήμαντη ομιλία του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ να φύγουμε από δω, με την έναρξη της 1ης συνεδρίασης του νέου Δ.Σ.

Πρόεδρε (εννοεί τον Προεδρεύοντα στην μία και μοναδική πρώτη συνεδρίαση Μπουλούμη), θέλω τον λόγο.

Ο Προεδρεύων θα μπορούσε να τον ρωτήσει τι να τον κάνει το λόγο, αφού λόγο δεν έχει, όμως δεν το έκανε και χάρη σ’ αυτή του απόφαση, απολαύσαμε οι παραβρισκόμενοι ένα παραλήρημα στο οποίο δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καμία απολύτως λογοτεχνική πινελιά, αφού από μόνο του αρκεί για να γίνει σενάριο για χιουμοριστική τηλεοπτική σειρά.

Επειδή, απ’ ό,τι ξέρω, η μόνη ξεκάθαρη άποψη είναι της δικιάς μου παράταξης, η οποία είναι διαχρονική πρόταση, εμείς επειδή είμαστε παράταξη κομματική, αλλά όχι μαγαζί, ψηφίζουμε μόνο αντιπροσωπευτικό, αναλογικό Προεδρείο.

Συγνώμη, αλλά μία πρώτη διακοπή επιβάλλεται. Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι σημαίνει η φράση «αντιπροσωπευτικό, αναλογικό Προεδρείο». Αν νομίζετε ότι ξέρετε, θα διαπιστώσετε ότι δεν ξέρετε που πάνε τα τέσσερα ή για την ακρίβεια τα τρία τελευταία.

Δηλαδή η πρώτη δύναμη παίρνει Πρόεδρο, η δεύτερη αν θέλει Γραμματέα ή αν θέλει Αντιπρόεδρο και η τρίτη, ανάλογα Γραμματέα ή Αντιπρόεδρο.

Συγνώμη και πάλι. Θυμίζουμε ότι πρώτη δύναμη είναι η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, δεύτερη η ΔΑΚΕ, τρίτη η ΣΥΡΙΖΑΑΚ και τέταρτη και καταϊδρωμένη η Α.Σ.Ε. ή ΠΑΜΕ ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλείται η κομματική συνδικαλιστική παράταξη του Κ.Κ.Ε. εξωτερικού (για να θυμόμαστε και το παρελθόν του καθενός). Ή μήπως όχι;

Εσείς τι παίρνετε;

Όταν σου δώσω τον λόγο θα μιλήσεις.

Γιατί, τι είσαι; Πρόεδρος ή Προεδρεύων;

Παρακαλώ τον Προεδρεύοντα να με προστατεύσει.

Από τι να σε προστατέψει;

Πρόεδρε, πες κάποια παράσιτα να ησυχάσουν.

Να καταγραφεί ότι ο Αετόπουλος με αποκάλεσε παράσιτο.

Η πρώτη δύναμη έχει μέχρι τώρα δείξει δραστηριότητα η οποία είναι συνδιοίκηση, συνδιαχείριση, υπόθαλψη φασιστών. Η πρώτη παράταξη τα έχει επιδείξει αυτά. Θεωρείται από το τριτοβάθμιο όργανο και από εμάς ξένο σώμα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τριτοβάθμιο; Ποιο είναι αυτό; Η ΑΔΕΔΥ;

Κρατείστε τη λέξη ΑΔΕΔΥ για τη συνέχεια. Μερικά πράγματα εξηγούνται ευκολότερα όταν διαβάζετε προσεκτικά.

Λόγω του ότι …. ο αυτοαποκαλούμενος καραγκιόζης συνεχίζει … εντάξει. Επειδή είναι απεργοσπάστες …

Αυτά, μήπως θες να τα καταθέσεις γραπτά; Θες να καταγραφούν κάπου ή απλώς έτσι τα λες;

Πρόεδρε προστάτευσε με.

Από τι να σε προστατέψει; Τι είσαι, μωρό;

Άμα σου φέρω την καρέκλα και σου ανοίξω το κεφάλι.

Φέρ’ την..

Δεν θα σου κάνω την χάρη.

Βρε φέρ’ την εσύ. Όλο λόγια είσαι.

Λοιπόν, γι’ αυτό το λόγο κι επειδή και η ΑΔΕΔΥ τους θεωρεί ξένο σώμα, γι’ αυτό πιστεύουμε η κατανομή των αξιωμάτων πρέπει να γίνει ανάλογα … βάλτους αυτούς έξω … ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη, Α.Α.Κ. δεύτερη δύναμη και Α.Σ.Ε. τρίτη δύναμη.

Χαχαχαχαχαχαχα

Συγνώμη, αλλά ήταν αυθόρμητο. Όσοι νομίσατε ότι καταλάβατε τι σημαίνει «αντιπροσωπευτικό, αναλογικό Προεδρείο», προφανώς και δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Αντιπροσωπευτικό και αναλογικό σημαίνει ο δεύτερος να γίνει πρώτος, ο τρίτος δεύτερος και ο τέταρτος τρίτος και ο πρώτος να εξοβελιστεί στο πυρ το εξώτερο. Άλλωστε το λέει και το Ευαγγέλιο. Πολλοί δε έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι. Αλλά μπορεί και να μην είναι έτσι, διότι η συνεδρίαση μόλις άρχισε.

Αναλογικό Προεδρείο αυτό σημαίνει δηλαδή;

Ακριβώς, αυτό αναλογικό, αυτούς που υποθάλπουν φασίστες, αυτούς, που κάνουν απεργοσπαστική δράση, που το τριτοβάθμιο σωματείο θεωρεί ξένο σώμα κλπ. Αυτή είναι η τοποθέτησή μου, τελεία, παύλα και αν θέλει κάποιος, μόνο διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Μία ερώτηση να σε κάνω;

Βεβαίως.

Όταν λες αντιπροσωπευτικό, αναλογικό Προεδρείο, λες ότι η παράταξη σας θέλει να πάρει μέρος στο Προεδρείο;

Ναι.

Βρε τον άτιμο. Αετός είναι. Σου λέει άμα τσιμπήσουμε και καμία μείωση ωραρίου, δεν θα ήταν και άσχημα. Να δεις, που άμα δεν την πάρει, εντός των επόμενων συνεδριάσεων θα παραιτηθεί κι αυτός από το Δ.Σ., όπως κάνει με συνέπεια από το 2012. Εκλέγεται και μετά παραιτείται. Για να είμαστε ξηγημένοι όμως. Μόλις το κάνεις, εμείς θα το βγάλουμε βούκινο. Θα ξαναβγάλουμε την φράση, που εσύ έγραψες: «Εμείς πάντως, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πιερίας, θεωρούμε ότι είναι αντιδημοκρατικό, απαράδεκτο και προσβλητικό άλλο να ψηφίζουν οι συνάδελφοι και άλλο να προκύπτει!».

Θέλετε ένα time out; Να πάτε έξω να συζητήσετε;

Όχι δεν θέλουμε.

Μήπως εσείς αγαπητοί αναγνώστες χρειάζεστε ένα time out, για να συνεχίσετε την ανάγνωση αύριο ή μεθαύριο όταν θα έχετε χρόνο για σκότωμα, όπως έχουμε εμείς; Όχι; Όπως αγαπάτε.

Να εξηγήσουμε στους νέους συναδέλφους ότι ο όρος «time out» δεν υπάρχει μόνο στο basket ή στο volley. Υπάρχει και στα Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., όταν οι κομματικές παρατάξεις θέλουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους εν κρυπτώ, παίρνουν time out, βγαίνουν έξω και τα βρίσκουν. Όπως όμως θα καταλάβετε, αυτή τη φορά το time out έχει ήδη προηγηθεί.

Μια παρένθεση. Μια διευκρίνηση. Σε περίπτωση που αυτή η πρόταση δεν γίνει δεκτή από τις παρατάξεις. Επαναλαμβάνω από τις παρατάξεις, το μαγαζάκι το βγάζω απέξω, την παράγκα τη βγάζω απέξω, τότε θα ψηφίσουμε σε όλα λευκό.

Τώρα θα πεις ότι αυτό καταργεί την μυστικότητα της ψήφου. Ωστόσο είναι μια ξεκάθαρη θέση, που μπορεί να διαρκέσει … και μέχρι …. πέντε λεπτά να σου πω.

Εσείς οι τελευταίοι θα καθορίσετε ποιοι είναι η παράγκα και ποιες είναι οι παρατάξεις; Αν πάρει το κόμμα σας, δηλαδή εσύ, μια θέση στο Προεδρείο, μέχρι πότε θα την κρατήσετε πριν παραιτηθείς; Μέχρι αύριο, μέχρι τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, πότε;

Ας περάσουμε στις ψηφοφορίες. Ποιοι είναι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου; Μπουλούμης και Ντελής.

Να ρωτήσω.

Τι να ρωτήσεις; Έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

Μια διευκρίνιση

Απευθυνόμενος προς τις κυρίες.

Εεε, θα ψηφίσετε την πρόταση της … εεε … γιατί η πρώτη δύναμη έχει το δικαίωμα του Προέδρου.

Μα η πρώτη δύναμη είμαστε εμείς.

Για μας … για να ξέρουμε τι θα κάνουμε.

Η πρώτη δύναμη είμαστε εμείς. Από δω να κοιτάς.

Θα ψηφίσουμε κι εμείς, αν ψηφίσετε κι εσείς.

Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε, απαντούν οι κυρίες.

Αν δεν ενδιαφέρεστε …

Έχετε δει τις ταινίες του Ψάλτη; Greek καμάκι. Μιλάμε για πέσιμο τώρα. Το ψηστήρι συνεχίζεται ανελέητα. Κάποιοι δεν ξέρουν από Όχι. Άλλωστε ο άντρας ο σωστός ο πρόστυχος συνεχίζει ακόμα κι αν έχει φάει δέκα χυλόπιτες. Συνεχίζεται όμως και η ψηφοφορία, οπότε ας δούμε τα αποτελέσματα.

Έλαβαν: Ντελής 4 ψήφοι, Μπουλούμης 2 ψήφοι και ένα λευκό.

Σιδεροκέφαλος ο καινούργιος Πρόεδρος με τις ψήφους της ΔΑΚΕ και της ΣΥΡΙΖΑΑΚ. Κάτι μας λέει ότι στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ θα συμβεί ανάποδο. Όχι δεν πρόκειται για συνεννόηση. Απλά τα ετερώνυμα (που λέει ο λόγος) έλκονται.

Πάμε για τον Αντιπρόεδρο. Υποψήφιοι οι Μπουλούμης και Γάτας. ΠΑΜΕ ξανά.

  • Υπάρχουν άλλες προτάσεις;
  • Αν η ΔΑΚΕ δεχθεί αναλογικό αντιπροσωπευτικό ….
  • Χαχαχαχαχαχαχα.

Ε όχι. Συγνώμη δηλαδή, αλλά και η καφροσύνη πρέπει να έχει όρια. Τι αναλογικό; Ήδη ο τρίτος έγινε πρώτος. Πώς θα είναι αναλογικό και κυρίως αντιπροσωπευτικό, αν ο δεύτερος και ο τέταρτος θα μοιραστούν τα άλλα δύο αξιώματα; Δηλαδή θα τρελαθούμε. Είμαστε ένας μαθηματικός και ένας φυσικός στο Δ.Σ. Θα ξεχάσουμε και ό,τι μάθαμε στο Πανεπιστήμιο.

Έτσι θα γίνει με τον Αετόπουλο από δω και πέρα; Επειδή αυτός είναι λάθος ειδικότητα, πρέπει εγώ να δεχθώ ότι αναλογικό είναι ο τρίτος να γίνεται πρώτος, ο δεύτερος τρίτος και ο τέταρτος δεύτερος. Δεν είμαστε καλά. Χάθηκε το μέτρο.

Εάν την ΔΑΚΕ δεν την ενδιαφέρει η θέση του Αντιπροέδρου, εμείς στα πλαίσια του αναλογικού, την δεχόμαστε την θέση του Αντιπροέδρου. Με αυτή την προϋπόθεση. Ότι για αυτές τις θέσεις δέχεστε το αντιπροσωπευτικό αναλογικό.

Χαχαχαχαχαχαχα.

Βάζεις υποψηφιότητα για Αντιπρόεδρος;

Τι αντιπροσωπευτικό είναι, αφού η πρώτη από τις δύο δυνάμεις βγαίνει απέξω;

Εμείς την Κ.Ε.Ε. την θεωρούμε ξένο σώμα.

Ναι, αλλά οι συνάδελφοι δεν την θεωρούν, αφού την έχουν ψηφίσει. Εμείς (η Α.Α.Κ.) δεν ήμασταν ποτέ υπέρ του αντιπροσωπευτικού.

Α, ωραία. Ταιριάζετε τότε. Διότι ούτε αυτός είναι υπέρ του αντιπροσωπευτικού.

Έλαβαν: Γάτας 4 ψήφοι, Μπουλούμης 2 ψήφοι και ένα λευκό. Καλορίζικος ο νέος Αντιπρόεδρος.

Για γενικός Γραμματέας υπάρχουν υποψηφιότητες; Η Φανή Ζιώγα, από τη ΔΑΚΕ δηλώνει υποψήφια.

  • Ωραία. Τότε βάζω κι εγώ (Βαρδακώστας) υποψηφιότητα για να σας διευκολύνω να ψηφίσετε όλοι το ίδιο. Εγώ θα ψηφίσω τον εαυτό μου. Βέβαια η ψήφος είναι μυστική, αλλά τι … ψέματα να πω; Εγώ θα ψηφίσω τον εαυτό μου.

Έλαβαν: Ζιώγα 4 ψήφοι, Βαρδακώστας 2 ψήφοι και ένα λευκό. Συγχαρητήρια στη νέα Γραμματέα, που ελπίζουμε να γράφει και κανένα πρακτικό σωστά και το φέρνει εγκαίρως.

Υποψηφιότητα για Ταμίας μόνο μία η Μαρία Λάιου.

Έλαβαν: Λάιου 4 ψήφοι και τρία λευκά. Καλώς την τη νέα ταμία. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει να μάθουμε ποιοι είναι οι οικονομικά τακτοποιημένοι συνάδελφοι, καθώς και πού πήγαν τα λεφτά, που διαχειρίστηκε το προηγούμενο Δ.Σ.

Και κάπως έτσι η σεμνή τελετή της σύστασης του νέου Δ.Σ. σε σώμα έλαβε τέλος.

Υπάρχει όμως ένα τελευταίο θεματάκι, που πρέπει να διευκρινίσουμε, μιας και αναφέρεται στην καταγγελία του ΠΑΜΕ. Αετοπουλίες θα πεις, ωστόσο για να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία, ας πούμε δύο λόγια για την ΑΔΕΔΥ.

Όπως είναι γνωστό, η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, η μοναδικά ακομμάτιστη και πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, εκπροσωπείται μόνο στους εκπαιδευτικούς Δ.Ε. του Ν. Πιερίας. Δυστυχώς, στα χρόνια, που προηγήθηκαν δεν καταφέραμε να εμπνεύσουμε και άλλους κλάδους εργαζομένων (π.χ. δασκάλους, υγειονομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους) να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Έτσι λοιπόν στους άλλους χώρους δεν υπάρχουν παρατάξεις αντίστοιχες με την δική μας και αυτό μας στερεί τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε τους συναδέλφους μας στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίσαμε λοιπόν να συμμετέχουμε για πρώτη φορά σ’ αυτό το ας πούμε θεσμικό όργανο του τίποτα, προκειμένου να μπορούμε να σας ενημερώνουμε έγκυρα για τα όσα διαδραματίζονται εκεί. Και μιας και εξασφαλίσαμε οχτώ (8) εκλέκτορες, μέσω της ψήφου των συναδέλφων μας, την οποία πάντα τιμούμε, αποφασίσαμε να μην χαρίσουμε σε κανέναν επαγγελματία κομματικό ψευτοσυνδικαληστή αυτές τις οχτώ (8) ψήφους, αλλά να τις χρησιμοποιήσουμε για υπάρξει έστω και μία ανεξάρτητη και ακομμάτιστη συμμετοχή στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Είναι προφανές ότι η επιλογή μας να συνεργαστούμε εκλογικά με κάποια άλλη παράταξη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε για πρώτη φορά την εκλογή μας στο στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, κάποιους ενόχλησε, γι’ αυτό και έσπευσαν για άλλη μια φορά (έχουμε χάσει το μέτρημα) να μας φορέσουν την ταμπέλα, που τους βολεύει. Τώρα ξαφνικά είμαστε ΠΑΣΟΚ, με τη μόνη διαφορά ότι στις εκλογές, που προηγήθηκαν το ΠΑΣΟΚ είχε το δικό του ψηφοδέλτιο υπό τον τίτλο Π.Ε.Κ.

Δεσμευόμαστε ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα δημοσιοποιήσουμε τη λίστα με όλες τις ταμπέλες, που μας έχουν κολλήσει κατά καιρούς, αφού πρώτα τις καταγράψουμε και τις ταξινομήσουμε ανά περίοδο, ανά συκοφάντη και ανά σκοπιμότητα. Ως τότε, απλά γελάμε και μαζί με μας γελούν και οι νοήμονες συνάδελφοι, που διασκεδάζουν με τα ενημερωτικά χρονογραφήματα.

Κλείνουμε με ένα αίνιγμα για μικρούς (κυρίως) αλλά και μεγάλους, που εξηγεί και την πρεμούρα του κόκκινου συκοφάντη, να χαρακτηρίσει την παράταξη του 30% και τους συναδέλφους, που την ψήφισαν, ως ξένο σώμα.

Ποια παράταξη απέτυχε να εκλέξει εκπρόσωπο στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ; Ποια παράταξη επιστρατεύει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είτε πρόκειται για καθηγητές είτε για δασκάλους είτε για υγειονομικούς είτε για την ΑΔΕΔΥ μέχρι και πρώην υποψήφιους Δημάρχους του κόμματος, προκειμένου να επηρεάσει ακόμα και τις πέτρες για να αποφύγει το φτύσιμο των εργαζομένων, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί; Έχει τέσσερα γράμματα. Ξεκινάει από ΠΑ και τελειώνει σε ΜΕ. Ποια είναι; Η απάντηση στις «Χαρούμενες διακοπές» για παιδιά, που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού (και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά).

Άντε, ένα ακόμα αίνιγμα. Αυτό είναι για παιδιά, που έχουν τελειώσει την Β΄ Δημοτικού. Κρίνοντας από τη συνεργασία της ΔΑΚΕ με την ΣΥΡΙΖΑΑΚ στο Προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε., ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο «νέος» Πρόεδρος του τίποτα, που μας θεωρεί ξένο σώμα; Το όνομά του Ξεκινάει από Ψευτο και τελειώνει σε όδωρος. Μόνο που τώρα θα έχει και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ένα ξένο σώμα. Καλώς μας δεχθήκατε.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα