Σε επίδειξη ισχύος προχωρεί η Γαλλία με το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δείχνοντας τα δόντια της στον Ερντογάν
Ηπαρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση στις τουρκικές παράνομες ενέργειες με τα σεισμογραφικά «Γιαβούζ» και «Oρουτς Ρέις», σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Sigmalive.

Οπως τονίζεται, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλιμενιστεί στη Λεμεσό.

Το «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε από το Οικόπεδο 8, συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του Τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως τον τελευταίο καιρό διάφοροι λογαριασμοί στο Twitter προβαίνουν σε δημοσιεύσεις για το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο και τη θέση του τουρκικού γεωτρυπάνου «Γιαβούζ».