Η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας αναμένεται να είναι η αυριανή (4/12) καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η ψυχρή εισβολή από τα Βαλκάνια θα φέρει χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας.

Καιρός: Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται χιόνια από αργά το απόγευμα έως και το πρωί της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος.

Την ίδια ώρα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα πελάγη οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη όπου θα φτάσουν τα 7 με 8 μπ (ιδιαίτερα στη Θάλασσα Κυθήρων και στον Πατραϊκό Κόλπο) .

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη όπου θα φτάσουν τα 7 με 8 μπ (ιδιαίτερα στη Θάλασσα Κυθήρων και στον Πατραϊκό Κόλπο) .
Δείτε τις εντάσεις του ανέμου ανά 3ωρο από τα προγνωστικά δεδομένα της

Ο καιρός την Τετάρτη 4/12

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα έως 18 βαθμούς) και στη Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα της Τρίτης εως και το πρωί της Πέμπτης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος.
Δείτε τις περιοχές χιονοπτώσεων και τα ύψη ανά 6ωρο απο τα προγνωστικά στοιχεία της

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα γίνουν βόρειοι 6 έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 και στα νοτιοδυτικά έως 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, ενώ χιονόνερο ενδέχεται να πέσει και στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ (στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ), γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοανατολικοί έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς.