Η μητέρα εμφάνισε συμπτώματα ίωσης – Είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κοροναϊό μητέρας και κόρης από την Κατερίνη που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα και η κόρη πήγαν το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Η μητέρα εμφάνιζε συμπτώματα ίωσης ενώ η κόρη όχι, ωστόσο ελήφθησαν δείγματα και από τις δύο και στη συνέχεια απομονώθηκαν.

Τα δείγματα εστάλησαν στο ΑΠΘ και βρέθηκαν αρνητικά.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός 

Σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός για την εξάπλωση του κορωναϊού στη χώρα μας, μετά και από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα περιορίζονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και οι αρμόδιοι συνεχίζουν τις προσπάθειες ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών.

Στα τέσσερα κρούσματα της Παρασκευής προστέθηκαν άλλα τρία επιβεβαιωμένα το Σάββατο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε επτά.

Από τα τρία νέα κρούσματα, τα δύο χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως στενές επαφές των άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ το τρίτο «εισαγώμενο».

Συνολικά τέσσερα –τρεις γυναίκες και ένας άνδρας- από τα επτά κρούσματα θεωρούνται «εισαγώμενα», δηλαδή ήρθαν στην Ελλάδα μετά από ταξίδι των ασθενών στη βόρεια Ιταλία όπου υπήρχαν αρκετά κρούσματα της επιδημίας.

Με πληροφορίες από το CNN.gr