Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Αναρωτιέμαι αν θα σταματήσουν ποτέ τα μπερδεμένα μηνύματα !!

Η Κατερίνη δεν φημίζεται ούτε για το πόσο εύκολο κυκλοφορεί κανείς μέσα στην πόλη ούτε για το πόσο εύκολο βρίσκει κανείς θέσεις πάρκινγκ.

Όταν όμως ένα πλακόστρωτο σημείο χαρακτηρίζεται πεζοδρόμιο αλλά το έδαφος είναι διαμορφωμένο και χαραγμένο σαν να είναι θέσεις πάρκινγκ τότε τον επισκέπτη τον μπερδεύουν ακόμη πιο πολύ !!

Ειδικά αν όταν εισέρχεσαι στον χώρο αυτό βλέπεις 5 αμάξια παρκαρισμένα !

Δικαίως αναρωτιέται κανείς : είναι πεζόδρομος όπως το δείχνει η πινακίδα ή είναι κανονικές θέσεις πάρκινγκ ;

Τελικά η απάντηση είναι απλή : αυτός ο χώρος είναι ότι βολεύει όποιον βολεύει όποια στιγμή βολεύει !!!

Προσωπικά το δέχομαι είναι αυτός ο χώρος είναι πεζόδρομος αλλά τότε απαιτώ να είναι πάντα πεζόδρομος και για όλους ! Να μην παρκάρει κανείς εκεί ! Να μην σταματήσει κανένα αμάξι εκεί πέρα ! Να αλλάξει η διαμόρφωση του χώρου για να μην φαίνεται σαν θέσεις πάρκινγκ ! Να είναι τοποθετημένες 24 ώρες το 24ώρο οι μπάρες που εμποδίζουν τα αμάξια να εισέλθουν στον χώρο αυτό !!

Αλλιώς θα πρέπει να τοποθετηθεί μια άλλη πινακίδα όπου θα αναγράφεται ρητά ποια οχήματα έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν και να εισβάλουν το πεζοδρόμιο και ποιες συγκεκριμένες ώρες όχι ότι ώρα τους καπνίσει !!

Προσωπικά θα το κάνω βεντέτα ! Όχι για τα 20 ευρώ πρόστιμο .. Όχι ! Αλλά επειδή ενώ περίμενα να πάρω πίσω τις πινακίδες μου αφού είχα πληρώσει προηγούμενα το πρόστιμο, δεν ήθελαν να μου δώσουν πίσω τις πινακίδες με την δικαιολογία ότι τάχα πήρα φωτογραφία τους υπάλληλους της Δημοτικής Αστυνομίας! Δηλαδή χωρίς αποδείξεις κατηγορήθηκα για κάτι που δεν είχα κάνει μια και ως δημοσιογράφος πήρα φωτογραφία του εαυτό μου, για αυτοσαρκασμός, στον χώρο αναμονής που δεν είναι άλλο παρά η αίθουσα όπου γίνονται τα δημοτικά συμβούλια …Δημόσιος χώρο δηλαδή … Αλλά, επειδή αυτοί της Δημοτικής Αστυνομίας είναι κομπλεξικοί, νόμιζαν ότι τους πήρα φωτογραφία και δημιούργησαν προβλήματα χωρίς καν να επιβεβαιωθούν ότι οι κατηγορίες όντως υφίστανται !!

Έτσι είναι στην Ελλάδα του 2020 ! Μπερδεμένα μηνύματα, πινακίδες που ισχύουν για μερικούς, χωρίς να είναι σαφές για ποιους ! Τρομοκρατία και απειλές για πράγματα που νομίζουν ότι εσύ ο απλός πολίτης έκανες αλλά για τα οποία δεν έχουν αποδείξεις !

Εάν δεν είναι χουντικές πράξεις αυτές τότε πείτε μου τι είναι !

Πάντως όποτε ξαναπάω στην Κατερίνη αν δω αμάξια παρκαρισμένα σε εκείνο το σημείο και δεν υπάρχει σχετική πινακίδα για το ποιος τελικά μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν το χώρο ως πάρκινγκ εγώ θα κάνω καταγγελία !