email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με την κόρη του

διαφήμιση

Κιμ Γιονγκ Ουν

Eκτιμάται ότι έχει τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι – Υπόνοιες για σχέδια διαδοχής – Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η εκτόξευση ICBM από τη Βόρεια Κορέα

Την κόρη του Γιου Άε συνοδεύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση του «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (Hwasong-17 ICBM), η οποία είναι και η πρώτη επίσημη εμφάνισή της.

Ο Κιμ που παρέμεινε επί περίπου έναν μήνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε χέρι – χέρι με την κόρη του να βαδίζουν μπροστά από τον πύραυλο. Η εκτόξευση του ICBM την Παρασκευή έγινε μετά την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις συμμαχικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στα κρατικά μέσα, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέδια διαδοχής, όπως καταγράφει το πρακτορείο Reuters. Ο Κιμ διακρίνεται σε φωτογραφίες με την κόρη του, στην εφημερίδα της χώρας «Rodong Sinmun». Σε μία από τις φωτογραφίες κρατάει την κόρη του από το χέρι και περπατούν μαζί μπροστά από τον πύραυλο.

Η Γιου Άε εκτιμάται ότι είναι περίπου 12-13 ετών, δηλαδή σε περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια θα ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο ή το στρατό.

Το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) μετέδωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεώρησε τη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε την ανάπτυξη περισσότερων στρατηγικών όπλων και την εκπαίδευση τακτικών πυρηνικών μονάδων.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, το Σάββατο ο Κιμ ήταν παρών στο χώρο δοκιμών με την «αγαπημένη του κόρη και σύζυγο» προκειμένου «να καθοδηγήσει προσωπικά όλη την πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια δημόσια εκδήλωση», παρατήρησε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός σε θέματα της Βόρειας Κορέας στο Stimson Center. «Είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει έναν ορισμένο βαθμό άνεσης από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν συστήνοντάς την δημόσια με τέτοιο τρόπο».

Πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιδιωτική ζωή του Κιμ

Στην αναφορά του Σαββάτου δεν αναφέρθηκε το όνομα της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο, όπως γράφει το «CNN» σε σημερινό του δημοσίευμα, το 2013 ο πρώην αστέρας του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν είχε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ότι ο Κιμ είχε ένα μωρό που το έλεγαν Γιου Άε (Ju Ae).

Ο Ρόντμαν αποκάλυπτε ότι περνούσε χρόνο με την οικογένεια, περιγράφοντας τον Κιμ ως «καλό μπαμπά», ενώ αναφερόταν και στις στιγμές που συνομιλούσε με την σύζυγό του Ρι.

O Κιμ και η Ρι έχουν μαζί τρία παιδιά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS).

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η εκτόξευση ICBM από τη Βόρεια Κορέα

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει μεθαύριο Δευτέρα για τη Βόρεια Κορέα κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, μετά τη δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) ικανού να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Screenshot 2 29

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, η συνεδρίαση ζητήθηκε διότι το ΣΑ έχει την ευθύνη να προασπίζει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, να εγγυάται τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και να φροντίζει να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του.

«Καλούμε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να πάρουν την ευθύνη τους αυτή στα σοβαρά και να καταδικάσουν ενωμένα την επικίνδυνη και παράνομη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας», τόνισε.

«Οι συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως και η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να λογοδοτήσει για την παραβίασή της», επιμένει η ανακοίνωση.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε νωρίτερα χθες ότι ο πύραυλος που δοκιμάστηκε από τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει «πάρα πολλές χώρες».

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα