Έκλεισε το πρωί της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου 2020, το δημοτικό σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα, στον Δήμο Δίου – Ολύμπου, λόγω κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή. 

Είναι το δεύτερο σχολείο της Πιερίας που κλείνει λόγω της COVID-19 μιας και από εχθές είναι κλειστό για 2 ημέρες το δημοτικό σχολείο του Σβορώνου. Το κρούσμα στον Άγιο Σπυρίδωνα επιβεβαιώνεται και από την Α/βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και αυτήν την ώρα αποφασίζεται το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την περιοχή, ο Άγιος Σπυρίδωνας βρέθηκε στο “μάτι” του κορονοϊού προ 15 περίπου ημερών μιας και πολλές γυναίκες εργαζόταν στα Γιαννιστά“Τα πρώτα κρούσματα ήρθαν από εκεί”, μας λένε κάτοικοι της περιοχής και συνεχίζουν: “Ρόλο στην εξάπλωση έπαιξε και το γεγονός πως το Σ/Κ έγινε γάμος στο χωριό με 200 καλεσμένους στο γλέντι και ο παππούς του γαμπρού διεγνώσθη μετέπειτα με κορονοϊό. Η κατάσταση στο χωριό είναι πάρα πολύ δύσκολη με αρκετούς ανθρώπους να βρίσκονται σε καραντίνα”, καταλήγουν.


Πηγή: Olympusmera.gr