Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό στη Κίνα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί έφτασαν τους 80, καθώς 24 νέα θύματα υπέκυψαν στην επαρχία Χουμπέι. Παράλληλα, οι αρχές ενημέρωσαν πως καταγράφηκαν άλλα 371 δείγματα, ξεπερνώντας έτσι τα 2.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει μάλιστα τις διακοπές για την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού 2019-nCoV.

Η περίοδος των διακοπών υπό κανονικές συνθήκες θα έληγε στις 30 Ιανουαρίου. Τα σχολεία, που αυτήν την περίοδο δεν λειτουργούν, θα παρατείνουν επίσης τις διακοπές τους. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες όμως θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας, διευκρίνισε η κρατική τηλεόραση.

Κοροναϊός: Δοκιμάζουν φάρμακο που χρησιμοποιείται για τον ιό HIV
Την ίδια ώρα, η Κίνα δοκιμάζει ένα φάρμακο που χορηγείται στους φορείς του ιού HIV, ως πιθανή θεραπεία για τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού. Ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση η χώρα, αποφάσισε να δοκιμαστεί το φάρμακο Aluvia, καθώς θεωρεί πως μπορεί να φέρει αποτελέσματα για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Το Πεκίνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, όμως σύστησε να λαμβάνονται δύο χάπια λοπιναβίρης/ριτοναβίρης και να γίνονται εισπνοές άλφα ιντερφερόνης μέσω νεφελοποιητή δύο φορές την ημέρα.