Νέα μέτρα για την αποκοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ανοιχτά μόνο φαρμακεία και σούπερ – μάρκετ.

Το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων και των καφέ -μπαρ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του κόσμου φαρμακεία, σούπερ – μάρκετ και φούρνοι.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Δημήτρης Τσιόδρας και αφού επανέλαβαν ότι το καλύτερο μέτρο είναι το «Μένουμε Σπίτι » ανακοίνωσαν ότι μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής:

-Κλείνουν

-Εμπορικά κέντρα

-Όλη η εστίαση εκτός από από delivery και take away

-Όλα τα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

-Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και

-Όλα τα κέντρα αισθητικής.

Παραμένουν ανοιχτά:

-Φαρμακεία,

-Σούπερ μάρκετ,

-Φούρνοι και

-Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

«Δίνουμε μια μάχη και τα αποτελέσματα θα κριθούν από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη» είπε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι «επεκτείνονται τα προληπτικά μέτρα καταπολέμησης του κορονοϊού για να μην έχουμε νέα διασπορά».

Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή σε συνολικά 190 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19 Σωτήτρης Τσιόδρας. Την Πέμπτη τα κρούσματα ανέρχονταν σε 117, συνεπώς τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 73.