Κορονοϊός: σήμερα 2422 νέα κρούσματα

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2422 νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Στους 63 οι νεκροί σήμερα, στους 443 οι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2422 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78825, εκ των οποίων το 53.8% άνδρες.

4685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

Παράταση φαίνεται στο δεύτερο lockdown που ισχύει εδώ και περίπου 10 μέρες σε όλη την Επικράτεια. Όπως τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, τα στοιχεία δεν είναι τέτοια που να αφήνουν περιθώριο για να βγούμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου.

Κάτι που φαινόταν εδώ και μέρες επιβεβαιώνεται τελικά από επίσημα χείλη. Όπως τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές τα έως τώρα στοιχεία του κορονοϊού δεν αφήνουν ανοιχτή την πιθανότητα άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου συνεπώς, οδεύουμε ολοταχώς προς παράταση των μέτρων.

Όπως τονίζουν ανώτατες πηγές, σε λίγες μέρες θα φανεί η καμπύλη της πορείας του κορονοϊού ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο τουρισμός αφού οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι, ο τουρισμός δεν έφερε το β κύμα του κορονοϊού σε καμία περίπτωση.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι τα μέτρα δεν άργησαν και σε όλη την Ευρώπη τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν ίδια ενώ και στην χώρα μας ακολουθήθηκαν πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες ευρωπαικές χώρες ενώ τα στοιχεία θέλουν την χώρα μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Επιπλέον τονίζουν πως ανάλογα της ελαφράς ανόδου και της σταθεροποίησης που εμφανιζόντουσαν στα κρούσματα λαμβάνονταν μέτρα λίγο – λίγο, ακολουθώντας τις αποφάσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Ξαφνικά όμως υπήρξε μία απότομη έξαρση και ο ιός έγινε εκθετικός.

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στην Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως για την κατάσταση που θα ακολουθήσει είχαν προειδοποιήσει από καιρό, καθώς εκεί υπήρξε πρόβλημα με την νυχτερινή διασκέδαση και τα πάρτυ ενώ τονίζουν πως ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Έτσι, πάει προς τα πίσω η κουβέντα για το άνοιγμα των καταστημάτων και της εστίασης ενόψει και των Χριστουγέννων. Πλέον, οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση αναμένουν την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας έτσι ώστε η παράταση που θα δοθεί στο lockdown να είναι μικρή και να μην υπάρξει ορατός κίνδυνος για να χαθούν τα Χριστούγεννα.