Δύο νεκροί και 36 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα 21/7. Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων:

 δύο (2) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,- τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ένα (1) από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας,  ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,  ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου, ΄ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Σάμου – δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης- δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 36, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4048 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).