Κορονοϊός – νέα κρούσματα: Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα σήμερα σήμερα 28/6 από τον κορονοϊό  μετά και την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 2 εισαγόμενα οδικώς από Αλβανία, 3 από ΠΕ Ξάνθης, 1 Αττική, 1 από ΠΕ Καστοριάς, 2 απο ΠΕ Ροδόπης και 1 χωρίς στοιχεία εποικοινωνίας και κατοικίας

Όπως ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ να νέα κρούσματα είναι 10. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3376 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. 

  • Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
  • Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).
  • Από το σύνολο των 3376 κρουσμάτων, 754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
  • Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη

Τα κρούσματα από κορονοϊό στην Ελλάδα

κρούσματα σήμερα κορονοϊος
κρουσματα ελλαδα σήμερα

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα εδώ

Δείτε την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στην Ελλάδα εδώ