Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα από τον ιό, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 1832 . Επιπλέον, διαπιστώθηκαν σήμερα δύο νέοι θάνατοι, φτάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας στους 81 συνολικά.

Τη Δευτέρα, τα κρούσματα έφτασαν στα 1755, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 79. 

Το 55% είναι άνδρες, ενώ τα 501 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό. Στη χώρα μας, οι διασωληνωμένοι είναι 90, εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες.

Ενθαρυντικά είναι τα αποτελέσματα για τις έγκυους γυναίκες, ενώ κανένα βρέφος δεν είναι θετικό στον κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μαραθώνιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στην Ουχάν χρειάστηκαν τρεις μήνες.

Στην Ισπανία οι νοσοκομειακοί έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης. Είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο, όπως είπε Ισπανός γιατρός.

Δεν υπήρξε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στο υπουργείο Υγείας όπως συμβαίνει καθημερινά. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ήταν η πρώτη μέρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η καθημερινή ενημέρωση που δεν βγήκε κανένας να μιλήσει, αρκούμενοι σε μια γραπτή ανακοίνωση και αυτό όπως μαθαίνουμε τώρα, ήταν απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχοντας εμπεδώσει από την ομάδα των επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας ότι τα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα βαίνουν σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, έκρινε σκόπιμο ότι ήρθε η ώρα να δώσει σε όλους ρεπό προκειμένου επιτέλους να ξεκουραστούν και να δουν για λίγο τις οικογένειές τους.

Εδώ και περίπου ένα μήνα όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονταν καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου ή πραγματοποιούσαν τηλεδιασκέψεις με το πρωθυπουργικό γραφείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να τους έχουν… «ξεχάσει» οι δικοί τους άνθρωποι.

Οπότε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τους ανακοίνωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι την Κυριακή θα μπορούσαν να ξεκουραστούν λίγο.