Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι υπάρχουν 99 νέα κρούσματα και συνολικά 1613, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι 59.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι σε όλο τον κόσμο καταγράφονται πάνω από 1.040.000 κρούσματα, πάνω 55.000 από έχουν πεθάνει, ενώ έχουν 122.000 αναρρώσει από τον κορονοϊό. Στις ΗΠΑ είναι 6198 οι νεκροί, ενώ στην Ιταλία 13.155.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό, υπάρχουν 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ τα 315 είναι από ταξίδια στο εξωτερικό.

Συνολικά 82 είναι οι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. 11 εξήλθαν από ΜΕΘ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα ζωα συντροφιάς: Μελέτη έδειξε παρουσία ιου σε μια γάτα βέλγιο, αλλά και 2 σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Καμία από τις μολυσμένες γάτες δεν είχε συμπτώματα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου σε ανθρώπους.

Ευχαριστίες προς το προσωπικό του ΕΚΑΒ, γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες που φροντίζουν εκτός των άλλων περιστατικών φροντίζουν και τους ανθρώπους από κορονοϊό. Ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς των ΜΕΘ, που έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Χαραδαλιάς: Απαιτείται συνεργασία από όλους, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού το αντιλαμβάνεται

Όσον αφορά τη δομή στη Ριτσώνα, συνεχίστηκε η ιχνηλάτηση, 22 δείγματα ήταν αρνητικά.Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» οριστικοποιήσαμε το σχέδιο για εκκένωση και μεταφορά επιβατών.

Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» οριστικοποιήσαμε το σχέδιο για εκκένωση και μεταφορά επιβατών. 121 θετικοί επιβάτες, 261 αρνητικοί.

Οι επιβάτες που παραμένουν στο πλοίο είναι διαφόρων υπηκοοτήτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών είναι ασυμπτωματικοί.

Ανακοίνωσε επίσης περιορισμό της κίνησης πολιτών σε 2 περιοχές στην παραλιακή της Πάτρας, ο οποίος ισχύει από αύριο για 14 ημέρες.

Επίσης, στο Βόλο περιορίζεται η κίνηση σε πεζόδρομο καθ’ όλο του μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου. Ξεκινά από Δευτέρα, από 12 το μεσημέρι μέχρι 8 το πρωί – κλειστά το Σαββατοκύριακο.

Κοτσιόπουλος: Πρόσβαση στους ιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας

5 κέντρα στην Αττική θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα. Πρόσβαση σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, παραπομπή σε νοσοκομείο αναφοράς αν κριθεί αναγκαίο, παρακολούθηση κατ’οίκον για όσους επιστρέψουν στο σπίτι τους και είναι θετικοί στον ιό.

Γιατροί των κέντρων θα μπορούν να επισκέπτονται κατ’ οίκον τους ασθενείς, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες.