Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Με την ΚΥΑ της 6 Απριλίου 2020 η Κυβέρνηση απαγόρευσε την τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Αυτό που λίγοι πρόσεξαν ήταν το χρονικό διάστημα της ισχύος της ΚΥΑ.( από 12.4.2020 έως και 20.4.2020 ) . Όσοι το είχαν προσέξει παραξενεύτηκαν γνωρίζοντας ότι το Ραμαζάνι αρχίζει από της 23 Απριλίου 2020 το βράδυ !

Αντιδράσεις, όμως, υπήρχαν πολλές με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ερωτήματα πολλά επίσης …

Ένα όμως πιο σημαντικό από όλα : Θα τολμήσει η Κυβέρνηση να ασκήσει απαγόρευση και στους Μουσουλμάνους ;

Τελικά, στις 16 Απριλίου 2020 αναρτήθηκε παράταση της ΚΥΑ έως τις 28 Απριλίου 2020. Αναμένεται να δούμε πόσο θα εφαρμοστεί από τους Μουσουλμάνους Πιστούς και μάλιστα σε περίπτωση που θα υπάρξουν παραβάσεις εάν θα γίνονται καταγγελίες, άμεση επέμβαση της αστυνομίας και αυτόφωρο των παραβατών όπως έγινε με τους Χριστιανούς !

Η δεύτερη θύελλα που προκάλεσε η ΚΥΑ αυτή ήταν η ρητώς απαγόρευσης της χρήσης μεγαφώνων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου για την εξωτερική μετάδοση της κάθε είδους θρησκευτικής τελετής.

Με αποτέλεσμα να είναι οι αντιδράσεις ακόμη πιο έντονες μόλις κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου ακουγόταν ο μουεζίνης να καλεί τους πιστούς για προσευχή.

Έτσι περιμένουν οι Χριστιανοί, και πάλι, το τι θα γίνει μόλις ξεκινήσει το Ραμαζάνι ….

Η Εκκλησία συμφώνησε οι θύρες εισόδου και εξόδου του χώρου λατρείας να παραμένουν κλειστές για το καλό της δημόσιας υγείας. Αυτό είναι κατανοητό …

Φαίνεται όμως ότι η Εκκλησία υπέκυψε στις πιέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά την απαγόρευση της χρήσης μεγαφώνων… Διότι όπως και να έχει τα μεγάφωνα είναι για να ακούγονται τα πάντα παντού όπου και να είναι κανείς μέσα στο χωριό ή στην πόλη χωρίς να χρειάζεται να παραβρεθεί κοντά στο χώρο μετάδοσης !

Παράλογη, λοιπόν, αυτή η απαγόρευση … Εκτός εάν μπορεί κάποιος επιστήμονας να μας αποδείξει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από τα μεγάφωνα !

Μπορεί να υπέκυψε η Εκκλησία αλλά όχι ο Έλληνας :

Σε όλη την επικράτεια βρέθηκαν Πρόεδροι κοινοτήτων και Πιστοί που αποφάσισαν να παραβλέψουν την απαγόρευση αυτήν, συνδέοντας ή τοποθετώντας τα μεγάφωνα της κοινότητας ή ακόμη και τα προσωπικά τους μεγάφωνα, ώστε έτσι να ακουστεί η Θεία Λειτουργία και την Μεγάλη Παρασκευή βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο πρωί ….

Αναμένεται να δούμε τι θα γίνει απόψε στην Ανάσταση…

Αναμένεται να δούμε πως θα αντιδράσει η Κυβέρνηση… Εάν θα υπάρχουν κυρώσεις … Εάν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση οι Μουσουλμάνοι ….

Καλό είναι να μην ξεχάσει κανείς ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με όλη την κατάσταση ( κορονοϊός, καραντίνα, οικονομική κρίση και θρησκευτική κρίση .. )

Επίσης, η απαγόρευση επίσκεψης των κοιμητηριών εξαγρίωσε ακόμη πιο πολύ τους Χριστιανούς…

Ένα είναι σίγουρο : Οι προτιμήσεις και οι προνομιούχοι μπορούν να φέρουν τον Λαό στο Αμήν και ίσως να προκαλέσουν θρησκευτικό πόλεμο !!

Προσοχή λοιπόν !

Μακρύγιαλος.. Μεγάλο Σάββατο… και σήμερα ακούγεται η λειτουργία από τα μεγάφωνα..!!!

Gepostet von Isabelle Dedes am Samstag, 18. April 2020
Μεγάλο Σάββατο πρωί Μακρύγιαλος Πιερίας, 18/04/2020