Καλά τα προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται και στην πράξη. Αυτό το μήνυμα στέλνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων που απέφυγαν τις χειραψίες κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χαμογελαστοί και οι δύο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Andrew MacDawell εμφανίζονται μπροστά στο φωτογραφικό φακό, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα για τον κορονοϊό απoφεύγοντας τις χειραψίες.

Όπως και σε άλλες χώρες, υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την εξάπλωση και τη μετάδοση του κορονοϊού.

Έτσι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Τράπεζας χαιρετούνται αγκώνα με αγκώνα, όπως προτείνουν οι ειδικοί να γίνονται οι χειραψίες.

Ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα για να λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές.

Πώς να αποφεύγετε τη χειραψία 

«Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα ασθένεια», έγραψε, αναδημοσιεύοντας σκίτσα με χαιρετισμό από μακριά, με τον αγκώνα ή το… πόδι.

Τη σχετική οδηγία είχε δημοσιεύσει αρχικά ο Γουόλτερ Κοτ, διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας συλλόγων Ερυθρού Σταυρού στην Αμερική και την Καραϊβική.

Από την άλλη, ο Ελβετός υπουργός Υγείας, Αλέν Μπερσέτ κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη συνήθεια του χαιρετισμού με φιλί στο μάγουλο, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.