Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου του Χάρβαντ στις ΗΠΑ, Λάρι Μπάκοου ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός…Σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ σημειώνεται πως και η σύντροφός του, Αντέλ, διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό.«Νωρίτερα, σήμερα, η Αντέλ και εγώ μάθαμε πως είμαστε θετικοί στον Covid-19. Ξεκινήσαμε να παρουσιάζουμε συμπτώματα την Κυριακή – βήχα, πυρετό, κρυάδες και μυικούς πόνους – και επικοινωνήσαμε με τους γιατρούς μας τη Δευτέρα. Κάναμε το τεστ και μόλις λάβαμε τα αποτελέσματα, πριν από μερικά λεπτά» αναφέρει ο πρόεδρος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Σε απομόνωση 2 εβδομάδων για τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Χάρβαρντ

«Θα πάρουμε τον χρόνο που απαιτείται προκειμένου να ξεκουραστούμε και να αναρρώσουμε στο διάστημα των δύο εβδομάδων που θα μείνουμε σε απομόνωση» είπε ο Μπάκοου. Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σημείωσε πως ο κορωνοϊός μπορεί να πλήξει τον οποιοδήποτε. «Χρειάζεται να είμαστε όλοι σε επαγρύπνιση και να συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρχών, περιορίζοντας τις επαφές με άλλους» σημείωσε.

Έκκληση Μπάκοου στους Αμερικανούς πολίτες: «Ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών»

«Σας εκλιπαρώ να συνεχίσετε να ακολουθείτε τις οδηγίες γενικής υγείας των ειδικών και τις συμβουλές τους και άλλων κυβερνητικών επισήμων» σημείωσε ο πρόεδρος του Χάρβαρντ.

«Ο κόσμος χρειάζεται το κουράγιο σας, την δημιουργικότητα και την ευφυίας σας για να νικήσει τον ιό -εύχομαι σε όλους καλή υγεία» έκλεισε ο Λάρι Μπάκοου στην επιστολή του.