Κορωνοϊός: «Ευχαριστώ τους φίλους Έλληνες» έγραψε ο Ρομπέρτο Φίκο – Η χώρα μας ανήρτησε την ιταλική σημαία στο υπουργείο Εξωτερικών και φωταγώγησε τη Βουλή με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας

Το δικό του ευχαριστώ προς την Ελλάδα είπε ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, για την αλληλεγγύη της προς την δοκιμαζόμενη χώρα του.

«Ευχαριστώ τους φίλους Έλληνες», έγραψε στην σελίδα του στο Twitter, ο επικεφαλής της ιταλικής βουλής, με αναφορά στην κίνηση αλληλεγγύης να αναρτηθεί η ιταλική σημαία, μαζί με την ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στην τριήμερη φωταγώγηση της βουλής με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Παράλληλα, ο Ρομπέρτο Φίκο έκανε «retweet» την σχετική ανάρτηση της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οποία τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η στήριξή σας μας δίνει κουράγιο και μας παρηγορεί. Ευχαριστούμε, Ελλάδα».

Roberto Fico@Roberto_Fico

Grazie agli amici greci. https://twitter.com/italyingreece/status/1246169335816761350 …Italy in Greece@ItalyinGreeceDa stasera e per tutto il fine settimana il #Parlamento Greco sarà illuminato dal #tricolore. E’ dura, ma il vostro sostegno ci incoraggia e conforta. Grazie, #Grecia179Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter70 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Μεγάλη επισκεψιμότητα, τέλος, είχε και η σελίδα της πρεσβείας μας στην Ιταλία στο Facebook, η οποία αναφέρθηκε με φωτογραφίες και βίντεο, στις χθεσινές κινήσεις αλληλεγγύης προς την Ιταλία και στην ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην είσοδο του υπουργείου.

Aπόσπασμα της ομιλίας του κυρίου Δένδια μετέδωσε και το ιταλικό, δημόσιο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Rainews.