Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι  υπάρχουν 3.162.000 κρούσματα παγκοσμίως, 975.000 έχουν αναρρώσει και 219.287 θάνατοι.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα  υπάρχουν: 10 νέα κρούσματα, 2.576 συνολικά και 139 θάνατοι. 589 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, 41 διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία 67 ετών, 71 έχουν εξέλθει από ΜΕΘ και 1 ένας νέος ακόμη καταγεγραμμένος θάνατος».

Στη συνέχεια τόνισε: «Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μαζική ροή κρουσμάτων, εμείς γλυτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς απώλειες. Δεν πρέπει να υπερτονίζουμε τις αβεβαιότητες, δεν ωφελεί».

Ο κ. Τσιόδρας για τη χρήση μάσκας είπε: «Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΕ είναι ένα σημαντικό μέτρο. Λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας – μιλάμε για πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας».

Για τα παιδιά και το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Τσιόδρας είπε:  «Η νέα νόσος και παιδιά- οι λοιμώξεις παρατηρούνται λιγότερο συχνά, ηπιότερα συμπτώματα, παιδιά με σοβαρή νόσο κάτω από 1%, κυρίως μολύνονται εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, κολλάνε 3 φορές λιγότερο από τους 20 ετών και πάνω, μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται ασυνήθιστη – δεν αποκλείεται ένα παιδί να κολλήσει κάποιον αλλά δεν αναιρεί τα δεδομένα, τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μετάδοσης της νόσου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε επιφυλακτικοί και σταδιακά, ανάλογα με τα δεδομένα θα αναλάβουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δόθηκε και να επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Tα θετικά αποτελέσματα μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας. Θέλω να τονίσω ότι ο ιός παραμένει ΕΔΩ και δεν υπάρχει δεδομένη και αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο. Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο. Ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την Κυριακή.  Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά θα κάνουν την προσπάθεια δυσκολότερη- δεν επιτρέπεται να πάμε στο εξοχικό ή στο χωριό. Τα στάδια άρσης των μέτρων έχουν χρονική απόσταση για να μπορεί να αξιολογείται η κατάσταση- κάποιες περιοχές θα τεθούν σε καραντίνα αν υπάρξει νέα εστία διασποράς του ιού. Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή φάρμακο. Το να βγούμε και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο».