Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κλείνουν από αύριο οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, μετά τα φαινόμενα απειθαρχίας στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Μόλις έδωσα εντολή να κλείσουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. #μένουμεσπίτι#μένουμε_σπίτι», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

To Σάββατο, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες, εκατοντάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν στις παραλίες. Στην Ακτή του Ηλιου στον Αλιμο η παραλία θύμιζε… καλοκαίρι, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν απλώσει τις πετσέτες τους στην άμμο και απολάμβαναν τον ανοιξιάτικο ήλιο, ενώ στο Καβούρι και στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε ουρά από ανθρώπους που διαμαρτύρονταν επειδή οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους επιτρέψουν την είσοδο, επικαλούμενοι σχετικές οδηγίες που είχαν λάβει.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως, παρά τις συστάσεις και το μότο της κυβέρνησης «μένουμε σπίτι» ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό, οι πολίτες γέμισαν την παραλία κάνοντας τη σαββατιάτικη βόλτα τους.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/koronoios-o-mitsotakis-ekleise-paralies-hionodromika-kentra