Υλικά Συνταγής
12 καραβίδες καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο….
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
4 φλ. κριθαράκι
1/2 φλ. ταχίνι
1 λεμόνι (χυμός)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις καραβίδες με κριθαράκι, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 1΄-2΄, να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Συµπληρώνουµε 10 φλ. νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού.

Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά. Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.