Την Τετάρτη 15-7-2020 και ώρα 15.00′ και την Πέμπτη 16-7-2020 και ώρα 19.00′ θα προβληθεί από την Pella tv η εκπομπή “Μια φωτογραφία μια ιστορία” στην οποία καλεσμένοι είναι οι Κατερινιώτες: 1. Νίκος Μπαμπανίκας, περιηγητής – φωτογράφος, 2. Συμεών Δερμεντζίδης, ζωγράφος – σχεδιαστής και 3. Γιώργος Κουκουλιάτας δημοσιογράφος – πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.

 Στην αρχή της εκπομπής οι καλεσμένοι που αποτελούν μέλη της ομάδας “Κύμα Ανακύκλωσης” περιγράφουν την πρόταση της κατασκευής ενός γλυπτού (πελώριο κύμα) στη περιοχή της Παραλίας Κατερίνης υπό την αιγίδα του ομώνυμου Δήμου, που η δραστηριότητα αυτή σκοπό θα έχει αφ’ ενός μεν την περισυλλογή των σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων που μολύνουν τις παραλίες (πλαστικά μπουκάλια, σακούλες κ.α.) που τα απορρίμματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του γλυπτού (2η φώτο), αφ’ ετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινού για διατήρηση καθαρών ακτών, αλλά και για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στη συνέχεια ο Νίκος Μπαμπανίκας που η φωτογραφική του έκθεση που συνεχίζει να λειτουργεί στη “Γαλαρία” του Πλαταμώνα και θέμα έχει την κίνηση του ανθρώπου ως αρχή δράσης και μετακίνησης στη ζωή του (Life movement) , μας περιγράφει τις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις από το πρόσφατό του ταξίδι στο Σουρινάμ της Νότιας Αμερικής.