Στην Πιερία βρέθηκε για δύο ημέρες η επιτυχημένη δραματική σειρά του OPEN σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη «Το Κόκκινο Ποτάμι» για να κάνει γυρίσματα στον Παλιό Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, το χωριό της Πιερίας μετατράπηκε σε χωριό του Εύξεινου Πόντου, από όπου και εκδιώθηκαν οι Πόντιοι της περιοχής. Στα γυρίσματα έδωσαν το παρών ο Ιωάννης Παπαζήσης, ο Αργύρης Πανταζάρας και πολλοί άλλοι συντελεστές της σειράς, ενώ συμμετείχαν ηθοποιοί και χορευτές από την Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Πότε έγιναν τα γυρίσματα

«Τα γυρίσματα διήρκησαν δύο ημέρες. Ξεκίνησαν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι την Τρίτη 14 Ιανουαρίου» ανέφερε στην ThessNews o Γιώργος Καραλής, αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Δίον Ολύμπου, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και συνομίλησε αρκετά με τον Μανούσο Μανουσάκη.

Σύμφωνα με  τον κ.Καραλή τα γυρίσματα επικεντρώθηκαν κυρίως στα σοκάκια του χωριού και δεν θα αποτελέσουν κομμάτι ενός και μόνο επεισοδίου, αλλά θα υπάρχουν πολλές σκηνές τις οποίες θα δούμε σε αρκετά από τα επόμενα επεισόδια της σειράς.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας, με νυχτερινές σκηνές στις οποίες συμμετείχε ο Ιωάννης Παπαζήσης και ολοκληρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Πως προέκυψαν τα γυρίσματα στο χωριό της Πιερίας – Οι εντυπώσεις του σκηνοθέτη

Όπως εξήγησε ο κ.Καραλής ο σκηνοθέτης της σειράς του OPEN είχε βρεθεί προ ημερών στην περιοχή και έτσι αποφάσισε πως είναι κατάλληλη για να κάνει το 5ο εξωτερικό του γύρισμα και το χωριό του Ολύμπου να «μεταμορφωθεί» σε χωριό του Εύξεινου Πόντου.

Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στον Μανούσο Μανουσάκη ήταν η συντήρηση του οικισμού, η τοπική κοινωνία και η φιλοξενίας της αλλά και το τοπίο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Δίον – Ολύμπου ο κ.Μανουσάκης ήταν πολύ φιλικός, ευγενικός και πρόθυμος μαζί με όλους όσους βρέθηκαν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα.

 «Όση ώρα και να γυρίζουμε, το σκηνικό διώχνει την κούραση και μας αποζημιώνει» φέρεται να έλεγαν καθ’ολη την διάρκεια των γυρισμάτων οι συντελεστές της παραγωγής, σύμφωνα με τον κ.Καραλή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας για την συμμετοχή τους στη σειρά

Από πλευράς της, η Ένωση Ποντίων Πιερίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ήταν τιμή της να συμμετέχει στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς το «Κόκκινο Ποτάμι».  

«Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία και τιμώντας την μνήμη των γενοκτονημένων προγόνων μας, αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά να συμμετάσχει στις 13 & 14 Ιανουαρίου 2020 με τα τμήματα Χορού και θεάτρου στα γυρίσματα της μοναδικής και αξιόλογης τηλεοπτικής σειράς “ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ “» επισημαίνουν αρχικά και καταλήγουν:

«Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές της σειράς και εύχεται να υπάρξουν και άλλες ποιοτικά παρόμοιες που προβάλουν την Ιστορία και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού».

ΠΗΓΗ