Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Σιγά αλλά σταθερά ( ας ελπίσουμε ) προχωρούν οι επιδιορθώσεις των δρόμων στον Μακρύγιαλο Πιερίας.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες όσον αφορά τις μεγάλες τρύπες, το συνεργείο έστρωσε την άσφαλτο σε σχεδόν όλα τα επίπονα σημεία.

Μένει να κλείσουν όλες οι λακκούβες κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο εφόσον όλοι oι δρόμοι του χωριού μοιάζουν με το Ελβετικό τυρί Emmental.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση κατάντησε ανυπόφορη και η οδήγηση να απαιτήσει ειδικές ικανότητες για να αποφευχθούν οι τρύπες οι οποίες προκαλούν δαπανηρές ζημιές στα οχήματα των δημοτών.

Δυστυχώς ο Μακρύγιαλος δεν είναι το μοναδικό χωριό σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Το διπλανό χωριό, η Μεθώνη, παρουσιάζει παρόμοια προβλήματα όπως σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου Πύδνάς – Κολινδρού.

Οι επιδιορθώσεις αυτές αποτελούν τελικά μπαλώματα και είναι σχεδόν βέβαια ότι μετά από λίγους μήνες οι πιο πολλές τρύπες θα ξανά κάνουν την εμφάνιση τους.

Αν πρέπει να κρίνουμε πόσο πλούσια είναι μια χώρα σύμφωνα με την κατάσταση του οδικού δικτύου της τότε η Ελλάδα είναι πολύ φτωχή….

Μπορούμε να το δούμε θετικά και να ” πουλήσουμε ” την όλη κατάσταση στους ξένους τουρίστες ως ” την οδική περιπέτεια σε μια τριτοκοσμική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ” ( για να κάνουμε λίγο black humor ) …