Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Κύρος και σεβασμός

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Αυτές οι 2 λέξεις θα έπρεπε να κυριαρχούν τις πράξεις μας !!

Όσο ήμουν στον επαγγελματικό χώρο πάντα φρόντιζα να μην κατηγορήσω τους ανταγωνιστές και να σέβομαι τις απόψεις των άλλων και ας ήταν διαφορετικές από τις δικές μου.

Ειλικρινά, αυτό που ενδιαφέρει τον άνθρωπο που έχουμε μπροστά μας δεν είναι τα ελαττώματα του αντιπάλου αλλά οι αρετές οι δικές μας, δεν είναι οι αποτυχίες του αντιπάλου αλλά οι επιτυχίες οι δικές μας, δεν είναι η έλλειψη προσόντων του αντιπάλου αλλά οι ικανότητες μας !!Όταν κάποιος θέλει να κερδίσει έναν άνθρωπο δεν θα έπρεπε να κατηγορήσει τον αντίπαλο του αλλά αντιθέτως να προβάλει τα θετικά σημεία του εαυτού του !!!

Οι κατηγορίες δηλώνουν αδυναμία..

Όταν κατηγορεί κανείς τον αντίπαλο του πρώτα από όλα δημιουργεί μια αντιπάθεια, μια δυσαρέσκιά και ο άνθρωπος που ακούει τις κατηγορίες αυτές μένει με την εντύπωση πως μάλλον αυτός ο ” καλός ” άνθρωπος δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο παρά να κακολογήσει τους γύρω του.

Το να τονίσει κανείς τις όποιες ανικανότητες πιστεύει ότι χαρακτηρίζουν τον αντίπαλο δεν είναι απόδειξη ότι ο ίδιος είναι καλύτερος ή ότι έχει τα κατάλληλα προσόντα !!

Το μόνο που αποδεικνύει είναι το γεγονός ότι δεν έχει τίποτα θετικό να προβάλει για τον εαυτό του, δεν έχει καμία επιτυχία για την οποία θα μπορούσε να παινευτεί !!

Υπάρχει και ο σεβασμός τις διαφοροποίησης…

Όλοι δεν είμαστε ίδιοι και όλοι δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες!!!

Μέχρι στιγμής έχουμε ακόμη Δημοκρατία στην Ελλάδα και η βάση της είναι ο σεβασμός της διαφορετικής γνώμης…

Δυστυχώς τελευταία συνάντησα πολλούς ανθρώπους που τελικά δεν δέχονται και δεν σέβονται την γνώμη την διαφορετική !! Άνθρωποι που τρέχουν στα συλλαλητήρια και φωνάζουν για την Δημοκρατία αλλά στην καθημερινή τους ζωή βρίζουν και φτύνουν όποιον εκφράζει μια διαφορετική άποψη !!

Κοιτάξτε γύρω σας … Τους ξέρετε… Τους βλέπετε κάθε μέρα …Μερικές φορές ανέχεστε και τις επιθέσεις τους απλά επειδή βλέπετε τα πράγματα από διαφορετική γωνία, με διαφορετικό βλέμμα !!

Άδειος στην ψυχή, άδειος στην καρδιά, άδειος στα επιτεύγματα είναι αυτός που για να κερδίσει την ψήφο σας έχει σαν μοναδικό όπλο τις κατηγορίες και την κριτική που εκφράζει προς τον αντίπαλο του !!

Αυτός ο άνθρωπος είναι επίσης επικίνδυνος, ειδικά αν δεν έχει αποδείξεις για να στηρίξει τις κατηγορίες αυτές .. Επικίνδυνος επειδή χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις ποιος σας λέει ότι αυτά που ισχυρίζεται δεν είναι ψέμματα… Και τότε… Αν λέει ψέμματα για τον αντίπαλο του με σκοπό να κερδίσει τις εκλογές … ποια άλλα ψέμματα είναι έτοιμος να πει για να γίνει το δικό του ;;

Λοιπόν..

Όποιος κατηγορεί αυθαίρετα είναι κάποιος που ενεργεί για το συμφέρον του και μόνο !!

Όποιος δεν σέβεται τον διπλανό του ο οποίος εκφράζει μια διαφορετική άποψη δεν πρόκειται να σέβεται ποτέ μια άλλη άποψη διαφορετική από την δική του !!

Ας δείχνουν τι έκαναν…. τι κατάφεραν… τι προσόντα έχουν….

Ας προβάλουν το εαυτό τους, τις ικανότητες τους, τις αρετές τους !!

Ας σεβαστούν την διαφοροποίηση !!

Ας αφήσουν τον κόσμο να αποφασίσει σύμφωνα με τα θετικά που κατέχει ο κάθε υποψήφιος και όχι σύμφωνα με τα αρνητικά του αντιπάλου !!!

Ιζαμπέλ Δέδε

Share this post