Αποτυπώνει και σχολιάζει ο Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός *

Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι δημότες και εκείνες οι δημότισσες που παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια στην Κατερίνη.
Είναι λίγοι μεν αλλά καλοί (κατά τη γνωστή ρήση).
Παρακολουθούν, παρατηρούν τα πρώτα βήματα της νέας Δημοτικής Αρχής αλλά και των στελεχών τής Μειοψηφίας, καταγράφουν στον «σκληρό δίσκο» τού μυαλού τους κινήσεις και συμπεριφορές όλων των αιρετών, κρίνουν και συγκρίνουν, βλέπουν το υψηλό επίπεδο κάποιων από εκείνους που εξέλεξαν, το χαμηλό επίπεδο κάποιων άλλων αιρετών ή τις σιωπές ορισμένων άλλων. Και βέβαια, κάποιοι δημότες και κάποιες δημότισσες σχολιάζουν σε αναρτήσεις τους στα Κοινωνικά Δίκτυα.
Ποιοι είναι όμως εκείνοι και εκείνες που παρακολουθούν;
Πρόεδροι Κοινοτήτων (που ως εκ της ιδιότητάς τους είναι παρόντες και παρούσες), στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, κυρίως όμως κάποια ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα, κάποιες απλές δημότισσες και κάποιοι απλοί δημότες, που βέβαια είναι λίγοι μεν αλλά καλοί (κατά τη γνωστή ρήση).
Δεν προσμετρώ εμάς τους Δημοσιογράφους που κάνουμε αυτό το λειτούργημα (εκτός εισαγωγικών ή εντός εισαγωγικών, όπως το βλέπει βέβαια καθένας). Δεν γνωρίζω βέβαια το πόσοι από εμάς τους Δημοσιογράφους θα ερχόμασταν στα Δημοτικά Συμβούλια εάν δεν ήμασταν αυτό που σήμερα είμαστε. Εννοείται, δεν προσμετρώ και κάποιους μπλόγκερς κ.ά.
Μιλώ για τους δημότες που, με οποιαδήποτε ιδιότητα, σημαντική ή λιγότερο σημαντική, έρχονται και παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια. Αυτοί είναι οι ενεργοί πολίτες για τους οποίους αξίζει να κάνουμε μνεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες που εδώ δημοσιεύονται,
είναι από το πρόσφατο Δ.Σ. Κατερίνης (19/11/2019).