Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Μακαρονάδα με καραβίδες…

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. μακαρόνια24 καραβίδες φρέσκες1 κιλό ντομάτες φρέσκιες1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό6 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο….3 σκελίδες σκόρδο1 καυτερή πιπεριά (ή μπούκοβο)3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρηαλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες, αφαιρούμε με προσοχή το έντερο και αφήνουμε επάνω το κεφάλι.
Ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις καραβίδες, τις σοτάρουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 περίπου λεπτά και βγάζουμε τις καραβίδες σε μια πιατέλα.
Ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τις καραβίδες και τα ήδη βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για να βράσουν για 2 με 3 λεπτά το πολύ.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστά.ttps://www.minervahorio.gr/

Share this post