Υλικά Συνταγής
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. αλεύρι

400 γραμ. μανιτάρια άσπρα μικρά
ολόκληρα
400 γραμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα
ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κοκκινιστά μανιτάρια ραγού, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄-5,΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄-4΄, να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.