email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Μεταφορά μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου Κονταριώτισσας και υγειονομικά μέτρα κατά του COVID 19

διαφήμιση

Μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 1-2-2021 και πιστεύοντας ότι κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας θα έπρεπε κάποιος να μεριμνήσει ώστε να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, έθεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 -1-2021.
Η απάντηση βέβαια του Δημάρχου ήταν ότι «δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι» και εκεί έκλεισε το θέμα.
Οι Δημοτικές Αρχές που ζουν κοντά στους δημότες , θα πρέπει να βλέπουν το σύνολο των προβλημάτων που τους απασχολούν , να αναζητούν λύσεις και να εισηγούνται προς τους αρμόδιους φορείς , ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα ζητήματα που δημιουργεί η πανδημία.
Δεν μπορεί από τη μία, να απαιτούμε από τους μαθητές να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις, να βγαίνουν διάλλειμα σε καθορισμένα σημεία, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό, να αερίζονται οι αίθουσες διδασκαλίας κάθε 20 λεπτά και από την άλλη να μεταφέρονται στα σχολεία τους σε συνθήκες συνωστισμού. Αναφέρομαι στη μεταφορά 500 περίπου μαθητών της Δ.Ε. Δίου προς και από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κονταριώτισσας .
Ενημέρωσα επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το πρωί της Παρασκευής, συζήτησα το πρόβλημα με τον Δ/ντή του Γυμνασίου Κον/σσας κ. Ταξιάρχη Κατσαμάγκα , ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα έθετε το θέμα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην συνάντηση τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιούνταν την ίδια μέρα στις 1:30 το μεσημέρι.
Αντιλαμβανόμενη ότι το θέμα δεν απασχόλησε κανέναν από τους τοπικούς άρχοντες , τη Δευτέρα επικοινώνησα με την Περιφέρεια ( αρμόδια υπηρεσία για τη διεκπεραίωση της μεταφοράς μαθητών) και τον συνεργάτη της κας Σοφίας Μαυρίδου , Δημήτρη Ρουκά , θέτοντας το πρόβλημα. Μάλιστα εξέφρασα την άποψή μου ότι θα πρέπει να δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο το πράσινο φως στις Περιφέρειες που χειρίζονται τη μεταφορά των μαθητών, για την αύξηση των δρομολογίων που έχουν πρόβλημα, με συμπληρωματικές συμβάσεις με τους αναδόχους και με τη διαδικασία της απ΄ ευθείας ανάθεσης, λόγω του covid 19 .
Ως δια μαγείας και μετά από όλα αυτά , εκ των υστέρων ενεργοποιήθηκαν οι «αναρμόδιοι» του Δήμου, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, εκφράζοντας βέβαια ευχαριστίες για τα αυτονόητα, δεδομένου ότι όσο διάστημα ήταν κλειστά τα σχολεία δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας ο ανάδοχος «θα έβαζε πλάτες» για την ανεύρεση λύσης, με την προσωρινή αύξηση τουλάχιστον των μεσημεριανών δρομολογίων από την Τρίτη 9-2-2021, χωρίς να γνωρίζουμε για πόσο διάστημα.
Ευχής έργο θα είναι οι «αναρμόδιοι» του Δήμου να αφήσουν τους εντυπωσιασμούς και να ασχοληθούν με την ουσία του προβλήματος, πιέζοντας το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση, μιας και το θέμα της πανδημίας δεν προβλέπετε να τελειώσει σύντομα.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκδήλωση “Αγαπάμε τα ζώα – δημιουργούμε πολιτισμό” την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 

Με σύνθημα «Αγαπάμε τα ζώα – Δημιουργούμε Πολιτισμό» η Αντιδημαρχία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή από τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο στην ημερίδα «Εναλλακτικός Τουρισμός και Καινοτόμες Προσεγγίσεις» του Υπουργείου Τουρισμού και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον Όλυμπο και την ευρύτερη παρολύμπια