Την ίδια στιγμή οι Βενετοί είναι στα «κάγκελα» εξαιτίας του φράγματος που δεν έχει δημιουργηθεί από το 2003 και σταματούσε συνεχώς.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι και οι φορείς στη Βενετία μετά την επέλαση της κακοκαιρίας. Το φράγμα που υποτίθεται ότι θα έσωζε την πόλη από τις πλημμύρες κατασκευάζεται από το… 2003 ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζονται για νέα πλημμυρίδα την Παρασκευή.

Το κέντρο θάλασσας προειδοποιεί για άνοδο της στάθμης του νερού στη Βενετία στο 1 μέτρο και 45 εκατοστά το πρωί της Παρασκευής και ενώ η πόλη έχει καλυφθεί από νερό σε ποσοστό 90%! Το όριο συναγερμού στη Βενετία είναι το 1,40 μέτρα. Η πλημμυρίδα θα συνεχίσει και το Σαββατοκύριακο με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 1,10 μέτρα το Σάββατο και 1,25 μέτρα την Κυριακή.

Την Βενετία επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα δώσει 5.000 ευρώ σε ιδιώτες και 20.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

Παράλληλα υποσχέθηκε πως όσοι έχουν ανάγκη για περισσότερα χρήματα θα μπορούν να κάνουν αίτημα για να πάρουν εξτρά χρήματα. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα δημιουργηθεί το πολυπόθητο φράγμα που θα προστατεύει την πόλη.

Την ίδια στιγμή οι Βενετοί είναι στα «κάγκελα» εξαιτίας του φράγματος που δεν έχει δημιουργηθεί από το 2003 και σταματούσε συνεχώς.

Τελευταία φορά σταμάτησε το 2014 εξαιτίας σκανδάλου διαφθοράς.

Σύμβολο της καταστροφής είναι το ιστορικό περίπτερο που βούλιαξε στην παλίρροια και διαχειριζόταν για 25 χρόνια ο Walter Mutti.

Το περίπτερο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κατέληξε στη θάλασσα. Ήδη έχει ξεκινήσει ένας διαδικτυακός έρανος προκειμένου να συγκεντρωθούν 25.000 ευρώ που χρειάζεται ο Mutti για την ανοικοδόμηση του περιπτέρου. Ο Κόντε συναντήθηκε μαζί του και του υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα τον βοηθήσει.