Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Μαζί μπορούμε …

Με έγκριση του υπουργείο εξαφάνισαν το χωριό !

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Μέτα από σχετικό έγγραφο του Ε. Λαγδάρη, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, η εταιρεία Αιγαίου στέλνει μια απάντηση που καθορίζει την κατάσταση μη ανατρέψιμη εφόσον έχει πάρει την ευλογιά από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών !

Μια και έχουμε εκλογές σε λίγες μέρες, καλά είναι να ξέρουμε ποιοι τελικά ενδιαφέρονται πραγματικά για την περιοχή μας !

Δεν φτάνει που παραχωρούμε τους δρόμους της Ελλάδος σε ιδιωτικές εταιρίες επειδή το Ελληνικό κράτος είναι ανίκανο να διαχειριστεί και να συντηρήσει σωστά ένα από τα βασικά μέσα επικοινωνίας και διακίνησης της χώρας, αλλά το Υπουργείο δεν μπορεί καν να καταλάβει τις συνέπειες που έχει η αλλαγή πινακίδων στους κόμβους !

Όταν στην Ελλάδα της κρίσης παλεύει ένα ιστορικό χωριό όπως η Μεθώνη Πιερίας για να κρατήσει τους νέους του, να διατηρήσει τον τουρισμό του και να φέρει κάποια ανάπτυξη ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙ ?

Η Μεθώνη είναι ένα ιστορικό χωρίο, με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα… Είναι η πρώτη παραλία μετά τα σύνορα …. Αυτό το χωριό, που απαξιώνει η εταιρία Αιγαίου με την ευλογία του Υπουργείου, διοργανώνει ή φιλοξενεί εκδηλώσεις όλο το χρόνο με σκοπό την προβολή του τόπου ! Εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα, τα Θεοφάνια, τα κούλουμα, χορούς για την γιορτή της γυναικάς, της μάνας, του πάτερα, αγώνας δρόμου και γιορτή για τον Απόστολο Παύλο, φεστιβάλ χορωδίας, φεστιβάλ φιλαρμονικής και άλλες πολλές εκδηλώσεις είναι αφορμή για να προσελκύσουν κόσμο από όλο το νομό και όχι μόνο !

Για ποιο λόγο ξαφνικά αποφάσισε η εταιρία Αιγαίου να αλλάξει την ονομασία του κόμβου από Κόμβο Μεθώνη σε Κόμβο Νέα Αγαθούλη ? Σε αυτό το ερώτημα απάντηση δεν πήραμε ποτέ !

Αλλά το πιο σημαντικό : Για πιο λόγο ενέκρινε την αλλαγή αυτή το Υπουργείο ?

Κανείς μα κανείς δεν είχε την ευαισθησία να ερευνήσει τις επιπτώσεις της αλλαγής αυτής ?

Τόσες προσπάθειες κάνουν οι κάτοικοι και οι σύλλογοι του χωριού για να εμφανίζεται η Μεθώνη στο χάρτη όσες φορές γίνονται εκδηλώσεις στο χωριό …..

Όμως, με μια υπογραφή η εταιρία Αιγαίου και το υπέργειο αναιρούν τα πάντα και σβήνουν ένα ολόκληρο χωριό από το χάρτη !

Ντροπή στους αρμοδίους του Υπουργείο για την αδιαφορία τους!

Αν βάζει το Υπουργείο την υπογραφή του με τόση αμέλεια χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ούτε τις προσπάθειες ενός ολόκληρου χωρίου ούτε τις συνέπειες μιας υπογραφής του, τότε πόση εμπιστοσύνη να έχουμε στο βαθμό σοβαρότητας του με τον οποίο διαχειρίζεται τα υπόλοιπα εθνικά ζητήματα ?

Ντροπή στην Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια που μένουν αδρανείς μπροστά σε αυτό το έκτρωμα! Ενημερώθηκαν αλλά δεν είδαμε ανταπόκριση πέρα από ένα ‘’ θα δούμε’’. Θα μου πείτε : τι τους ενδιαφέρει τώρα που εκλέχτηκαν ξανά για 4 χρονιά ! ( Άραγε σύμπτωση ήταν που τοποθέτησαν τις καινούριες πινακίδες μετά τις εκλογές ? )

Ντροπή στους βουλευτές μας που δεν ενδιαφέρθηκαν ! Αυτοί είναι υποτίθεται η φωνή μας στην βουλή, αυτοί υποτίθεται ότι μας αντιπροσωπεύουν, αυτοί υποτίθεται παλεύουν για τον τόπο μας !

Κατά τα άλλα μας ζητούν την ψήφο μας και πάλι !

Αλήθεια … Ποιο έργο έχουν να μας παρουσιάσουν για να μας πείθουν ότι πρέπει να τους ξαναψηφίσουμε ?

Εντελή, Ποιον να ψηφίσουμε, πείτε μου, όταν αποδεικνύεται ότι τα ενδιαφέροντα των βουλευτών τελικά δεν έχουν καμιά σχέση με το καλό του τόπου μας ?

Ιζαμπέλ Δέδε

Υ.Γ. Αν όντως υπάρχει ένας νόμος που επιβάλει την αλλάγη ονόματος του κόμβου και αληθεύει ότι περίμεναν χρόνια για να το εφαρμόσουν, τότε θα απαιτήσω να εφαρμοστούν όλους τους νόμους ΑΜΕΣΑ ! Ας ξεκινήσουμε με τους νόμους που αφορούν την λειτουργεία των ΚΑΠΗ, τον νόμο σχετικά με το κάπνισμα σε χώρους εστίασης, τον νόμο που αφορά τα άδειασμα του νερού μιας ιδιωτικής πισίνας, τον νόμο περί ανακύκλωσης που αφορά ΟΛΑ τα χωριά και τους οικισμούς της Ελλάδος … Διότι ή τα εφαρμόζετε όλα στην ώρα τους ή απλώς δηλώνετε την ανηκανότητα σας να κυβερνήσετε μια χώρα !!

Share this post