Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στην Μεθώνη με σκοπό να ολοκληρωθεί σύντομα το Αμφιθέατρο στο Πάρκο του 40, γνωστό ως Πάρκο Ανεμόμυλο, μια ιδανική τοποθεσία που προσφέρει μια φανταστική θέα προς την Θάλασσα.

Ήδη τα 3 σκαλοπάτια είναι έτοιμα αν και αρχικά η πρόσβαση δεν ήταν τόσο εύκολη εφόσον τα χόρτα δεν έχουν κοπεί, κάτι το οποίο διορθώθηκε κάπως με το πέρασμα των μεγάλων οχημάτων. Ας ελπίσουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα φροντίσει το Τοπικό Συμβούλιο ή η Δημοτική Αρχή να σουλουπωθεί το Πάρκο του 40 όπου έρχονται τακτικά δημότες και επισκέπτες για να γευτούν την γαλήνη απολαμβάνοντας την θέα. Εξάλλου οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού έχουν λήξει και τα 8μηνα προγράμματα θα ανοίξουν σύντομα λύνοντας το θέμα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ιδέα την είχε υπονοήσει ο πρώην Πρόεδρος της τότε Τοπικής Κοινότητας το 2017 και είχε κερδίσει την στήριξη όσο του Ευάγγελου Λαγδάρη, Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, τότε, όσο και της Σοφίας Μαυρίδου. Αντιπεριφερειάρχης. Υποσχέσεις είχαν δοθεί εκείνη την χρονιά και μόλις ήταν εφικτό το έργο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο. Ήρθε επιτέλους η ώρα της υλοποίησης, όπως το είχε δηλώσει η κυρία Μαυρίδου. Το ευτύχημα είναι ότι η τωρινή Δημοτική Αρχή φαίνεται να αγκάλιασε το έργο αυτό αν κρίνουμε σύμφωνα με τις συχνές επισκέψεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλοι χαιρόμαστε, πιστεύω, το γεγονός ότι το έργο δεν μπήκε σε κανένα συρτάρι να ξεχαστεί και ότι κράτησε το λόγο της η κυρία Μαύριδου, η οποία πάντα στηρίζει, άλλωστε, κάθε προσπάθεια ανάδειξης του Ελληνικού πολιτισμού.