Οι πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε αφορούν προσωρινή διακοπή εως τον Γενάρη, αλλές πάλι αναφέρουν ότι θα επανεξεταστεί η λειτουργίας της καθώς αυτή είναι επιζήμια.

Θα αφήσω ως δευτερεύον ζήτημα την αναταραχή που προκύπτει απο την διακοπή σε αυτούς που φοιτούν και στις οικογένειές τους. Προσωπικά έχουμε σχέση με την Σχολή τα τελευταία 5 χρόνια, δείχνοντας κατανόηση στα λειτουργικά της προβλήματα και στηρίζοντας απο ψυχής όλες τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές της εκδηλώσεις.

Θα σταθούμε ως πρωτεύον στις κοινωνικές προεκτάσεις που υπάρχουν οταν κλείνει μια σχολή. Ειναι θλιβερό εως εξοργιστικό μια κοινωνία να μην μπορεί να στηρίξει και να αναδείξει μια (οποιαδήποτε) εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι σίγουρα λυπηρό για μια καινούργια και γεμάτη ελπίδες και ενέργεια Δημοτική Διοίκηση, να καταφεύγει στην διακοπή λειτουργίας μιας σχολής και αυτή να είναι η πρώτη της επίσημη ενέργεια η οποία ευθέως αναφέρεται στην δομή της κοινωνίας αλλά και στο όραμα που έχει για την μορφή της κοινωνίας που διοικεί.

Καθημερινά διαβάζουμε εδω αλλά και αλλού, κείμενα επι κειμένων, απόψεις επί απόψεων, θέσεις επι θέσεων για κοινωνικά ζητήματα που ευθέως αναφερονται στην δομή της κοινωνίας αλλα εδράζουν, σε παρα πολλές περιπτώσεις, στην αμάθεια, την ημιμάθεια, την μισαλλοδοξία, στην πατριδοκαπηλεία, στις πολιτικές σκοπιμότητες, σε συμφέροντα.
Αυτο που έχει μεγαλη σημασία να κατανοήσουμε είναι ότι όλο και λιγότερα βασίζονται στην γνώση η οποία σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι σε μια κουβέντα, ποιο το αντικειμενικό και ποιο το προσωπικό.

Για μας αντικειμενικό κριτήριο είναι πως για να αναπτυχθεί μια κοινωνία με όρους ανθρωπιστικούς, δημοκρατικούς, με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και κοινωνική ειρήνη, θα πρέπει η παραγώμενη παιδεία εντός του πλαισίου της να στηρίζεται, να διευρύνεται και να αναβαθμίζεται, είτε πρόκειται για γνωστική, είτε πολιτιστική , είτε αθλητική δραστηριότητα

Οποιαδήποτε άλλη λογική που οδηγεί σε συμψηφισμούς, είτε οικονομικούς, είτε πολιτικούς, οδηγεί σε μια κοινωνία συρρικνωμένη, απαίδευτη, μια κοινωνία χωρίς σαφή προσανατολισμό, χωρίς όραμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, εκμεταλλευόμαστε το βήμα της φιλόξενης ομάδας, για να εκφράσουμε καταρχάς την θλίψη μας για την εξέλιξη αυτή αλλά κυρίως για να εκφράσουμε την ανυσηχία μας για την κοινωνία που θέλουμε.

Τα σέβη μας