Η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρει σε δήλωσή της πως στηρίζει την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η βασίλισσα σε ανακοίνωσή της μετά την έκτακτη σύσκεψη ανέφερε πως στηρίζει την απόφαση του πρίγκιπα και της Μέγκαν Μαρκλ ωστόσο «θα προτιμούσα να είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Μένει ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει προκειμένου να λυθούν «περίπλοκα ζητήματα» αλλά περιμένει οι τελικές αποφάσεις να παρθούν μέσα στις ερχόμενες μέρες.

«Σήμερα εγώ και η οικογένειά μου είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου και εγώ στηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να ξεκινήσουν μία νέα οικογενειακή ζωή», αναφέρει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη βόρεια Αμερική.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται σε δημόσιους πόρους στην καινούρια τους ζωής. Συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μία μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο», επισημαίνει.

Διαψεύδουν Ουίλιαμ και Χάρι: Ουδέποτε ασκήθηκε μπούλινγκ

Ως «ψευδές» και «προσβλητικό» απορρίπτουν οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι δημοσίευμα στο βρετανικό Τύπο για τη μεταξύ τους σχέση.

Εκπρόσωποι του δούκα του Κέμπριτζ και του δούκα του Σάσεξ ανέφεραν: «Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μία ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε βρετανική εφημερίδα με εικασίες για τη σχέση μεταξύ του δούκα του Σάσεξ και του δούκα του Κέμπριτζ. Για αδερφούς που νοιάζονται τόσο βαθιά για θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση εμπρηστικής γλώσσας κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής».

Η δήλωση αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times, οι οποίοι επικαλούμενοι κύκλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ γράφουν ότι το ζευγάρι «εξωθήθηκε» από τη βασιλική οικογένεια λόγω του «μπούλινγκ» από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος δεν υποδέχθηκε θετικά την έλευση της Μέγκαν Μαρκλ στην οικογένεια και διαρκώς έβαζε εκείνη και τον αδερφό του «στη θέση τους».