Το αίτημα να ξεκινήσουν νωρίτερα οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είχε υποβάλλει ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεκτό έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ξεκινήσουν κατ’ εξαίρεση από τις 15 Ιουνίου οι απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια πρόκειται να ξεκινήσουν να δέχονται απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό από την 1η Ιουλίου.

«Έκανα δεκτό το αίτημα του κατ΄εξαίρεση να αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό από τις 15 Ιουνίου κι όχι 1η Ιουλίου. Είναι μια εξαίρεση που κάνουμε μόνο για τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε τη δυνατότητα και θα χρειαστούμε και τη βοήθεια της Περιφέρειας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας, παράλληλα, ότι στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα χερσαία σύνορα της χώρας προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, 10 εκατομμύρια τουρίστες φτάνουν οδικώς για διακοπές στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης που σήμερα πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θύμισε ότι πέρσι τέτοια ημέρα η ΝΔ πέτυχε μια μεγάλη εκλογική νίκη στις ευρωεκλογές η οποία όπως είπε «άνοιξε τον δρόμο για την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου».

Στο Διοικητήριο τον υποδέχτηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καραόγλου και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και για τα οποία, όπως είπε, παρότι είχαμε την πανδημία του κορονοϊού, το κυβερνητικό έργο δεν σταμάτησε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις τέσσερις θεματικές ενότητες τις οποίες συζήτησε με τους φορείς: Το θέμα των μεταφορών, την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως πόλου καινοτομίας, την ενίσχυση των δομών υγείας αλλά και την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, της εστίασης και του τουρισμού.

Ειδικά για το μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα έχει λειτουργήσει πλήρως τον Απρίλιο του 2023, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον σταθμό Βενιζέλου, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει ο πιο όμορφος σταθμός του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι στον συγκεκριμένο σταθμό η «Αττικό Μέτρο», όπως αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης, προχωρά στην αφαίρεση των αρχαιοτήτων και στην τοποθέτηση μεγάλου μέρους αυτών μετά την κατασκευή του, ώστε να είναι επισκέψιμη από το κοινό που θα χρησιμοποιούν το μετρό της Θεσσαλονίκης. 

Αναφέρθηκε δε και στο έργο της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το λιμάνι λέγοντας ότι πριν λίγες ημέρες απέκτησε ανάδοχο (σ.σ. εργολάβο) με το έργο να έχει προϋπολογισμό πάνω από 70.000.000 ευρώ. Επίσης, μίλησε για τη δημοπράτηση δύο σημαντικών οδικών έργων, το τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα και το τμήμα ενός χιλιομέτρου στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, το λεγόμενο και «ορφανό» χιλιόμετρο.

Αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής, το γνωστό έργο που είχε εξαγγείλει στην 84η ΔΕΘ, ως fly over περιφερειακή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προσεχή ΔΕΘ, η οποία θα γίνει, όπως τόνισε, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, λέγοντας ότι θα έρθει κανονικά στα εγκαίνια, τα οποία προγραμματίζονται να γίνουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, για το μητροπολιτικό πάρκο στο Δήμο Παύλου – Μελά, που παλαιότερα υπήρξε στρατόπεδο, σημείωσε ότι ήδη «έχουμε τους πρώτους μειοδότες, υποψήφιους ανάδοχους για το πρώτο κομμάτι του έργου αυτού». Επισήμανε δε ότι έχει δώσει εντολή να χρηματοδοτηθούν και οι υπόλοιπες μελέτες που αφορούν την αξιοποίηση των κτιρίων.

«Σε πλήρη ανάπτυξη το πάρκο θα προσφέρει στους κατοίκους ένα ποιοτικό πνεύμονα πρασίνου, αλλά, ταυτόχρονα, θα μπορούμε να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις πολιτισμού και ενδεχομένως, σε συννενόηση με τον ιδιωτικό τομέα, να εξασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό θα είναι και μακροπρόθεσμα βιώσιμο» κατέληξε ο πρωθυπουργός.